| Unul20111996 a întrebat:

Salutare, am 18 ani jumate si sunt mic de statura, si am citit undeva ca daca iau niste suplimente gen Ornitina, Arginina, Testosteron si merg la sala 1-2 ani, e posibil sa "imi mai dau drumul" ceva centmetri in crestere, de fapt asta am citit de curand pe un site de bodybuilding. Oare ma va ajuta sala luand si acele suplimente, sa dea un impuls, sa starneasca un pic hormonul de crestere care pana acum nu prea si-a facut treaba? As putea sa-mi dau drumulla crestere mergand la sala si tragand de fiare si luand si acele suplimente? Mersi anticipat, voi reveni.

Răspuns Câştigător
| ubox7007 a răspuns:

Da, dar testosteron nu ai cum sa iei, este ilegal fara prescriptie de la medic, in general ceea ce gasesti pe site-uri este apa chioara. Nu lua suplimente si intereseaza-te de un stil de viata sanatos si mergi la sala, o sa te ajute sa te inalti pentru ca vei secreta mia mult testosteron si asta ii ca si cand ai intra intr-o mini (gen/fel de) pubertate, atunci cand incepi sa faci sport la nivelul la care a fost conceput corpul uman sa faca (sa se catere prin copaci, sa alerge, etc, cam ceea ce ai face in neanderthal ca sa traiesti), adevarat ca nu o sa te inalti mult, dar iti garantez ca in in 2 ani capeti minim 5 cm, adica uitate la toti culturisti sunt sunt cam toti peste 1, 80m. Si oricum tot mai bine arati cu niste muschiwinking. Asta este doar parerea mea.

2 răspunsuri:
| JS_JustSkill_1996 a răspuns:

Din potriva.
daca o sa tragi mult, o sa incetinesti procesul de marire.

Fiecare este cu generatia lui, tipica lui, culori, inaltime, mentalitate, etc.

Poate fi ceva dragut.
Stiu multe fete care prefera baietii mici.

Si in plus, ce e asa rau?
Gandeste-te cati baieti sunt piticii si totusi nu e ceva grav!

Multa bafta si apropo, de curiozitate, ce inaltime ai big grin?

| ubox7007 a răspuns (pentru JS_JustSkill_1996):

"does weight lifting stunt growth" scrie asta pe google, (pe pc, nu pe telefon) si uiate la primul lucru care il vei vedea : "One of the biggest myths about weight lifting is that it stunts your growth. No studies have ever been shown that lifting weights stunts or inhibits growth. But, as with any exercise program, if you do too much too soon, physical problems can occur no matter how old the person doing the exercise is.Feb 21, 2005"