| nyoentox2002 a întrebat:

Salutare!
Am 18 ani și am trecut in clasa a12a si mereu mă gândesc ce să fac după liceu:Ori o școală postliceală ori să imi gasesc pur si simplu un job fara experiență!
Eu sunt la liceu tehnologic, profil de liceu:Tehnician în activități de comerț.Eu cu noroc am prins liceu, am ramas corigent in clasa 8a la mate si am avut noroc ca am prins locuri la liceu altfel mă duceam la profesională:Ospatar,mecanică.
In fine!
Eu vreau să mă mut intr-un oraș nici prea mare si nici prea mic,caut un oraș mai mediu cum ar fitongueiatra Neamț,Ploiesti, Pitesti, Bacău sau orice alt oraș in care as putea să imi gasesc in job.Sa zicem ca o sa iau salariu de 2000 lei,as putea să mă descurc cu ei?
Vreau sa mentionez ca nu fumez, nu beau.
Daca sunt singur platesc mai putin?
Gen spuneti-mi in medie cat as da pe Curent, Gaz etc

13 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Sa zicem ca o sa iau salar de 2000 lei, as putea să mă descurc cu ei? Să zicem că da.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Curent ~50 RON/luna, gaz depinde daca intra in intretinere sau nu. Dar cu tot cu intretinere si gaz ar trebui sa duca cam la ~200 RON/luna. Media cam asta ar fi, depinde si unde stai. Sau cel putin asa a fost pe unde am stat eu laughing

Revenind la lucrurile mai serioase:
Desigur ca poti sa te descurci cu el. Dar asta nu trebuie sa te multumeasca in viata si in tot ceea ce faci. Trebuie sa te dezvolti.
Ce iti spun acum, poate nu ai cerut, dar poate o sa te ajute candva si sper sa o faca happy
Din acei 2000 de lei pune deoparte mereu, in fiecare luna, o suma modica, si nu te atinge de ea. Asa o sa ai deoparte pusi niste bani pentru cand o sa ai nevoie. In timp acea suma poate sa creasca.
Urmeaza oportunitatea mereu, mereu cand ai ocazia si bucura-te de ceea ce o sa faci, indiferent de domeniu. Cauta mereu sa vrei mai mult de atat. Cand o sa ai nevoie de niste bani pentru niste studii superioare, un certificat (chiar daca nu inseamna nimic, dar raportat la birocratia asta de nimic din tara, inseamna), o sa folosesti acei bani.

Dupa poate gasesti o modalitate prin care sa iti inmultesti acei bani, banii lucreaza pentru bani. Dar asta este si partea cea mai grea.

Este foarte bine ca te gandesti sa muncesti si ca vrei un job. Dar cum am zis, sa nu ramai blocat la acest lucru. Poti sa devii si milionar, ai toate sansele din lume, poti sa faci tot ce vrei tu sa faci happy.

Si nu uita, distreaza-te. Multa bafta iti doresc!

| Nimeni10 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Prea te imbeti cu apa rece, in tara asta fara studii nu ai cum sa avansezi.
Sau mai bine pleci in toata europa.

| nyoentox2002 explică (pentru Nimeni10):

Nu e adevarat, te poti descurca si in Romania, depinde cum stii sa faci banul, faci un curs ceva, sunt unele meserii care se platesc chiar bine!

| Catrice a răspuns:

Mămică, vezi ca la nivelul asta iei minimul pe economie, vreo 1200.

| nyoentox2002 explică (pentru Catrice):

Ce 1200 visezi, minimum pe economie e 1500 cam așa, Si in orasele mari se plateste mai mult!
De exemplu daca lucrezi la eMAG, sau la lidl iti da pe putin 1800 si da si sporuri deci nu ai ce comenta

| Catrice a răspuns (pentru nyoentox2002):

Noroc, sa ai banii aia.

| CodrutElian1990 a răspuns:

Cunosc pe cineva care sta in chirie in Brasov. Apartament cu 3 camere sunt trei tineri. Plateste fiecare 500 lei. Doar trebuie cautat.
O sa-ti fie greu la inceput, dar apoi o sa capeti experienta in a te descurca.

| Werrich a răspuns:

Vad ca evoluezi, ai învățat sa pui punct după sfârșitul propoziției, nu mai pui semnul exclamarii.
NU cred ca te descurci cu 2000 lei: chiria, cheltuieli cu întreținerea, mâncare, vizite la medic, haine.

| nyoentox2002 explică (pentru Werrich):

Poate mai chem un prieten ca sa impartim toate pe jumate si o sa fie altfel!
Unu care sta singur nu consuma cat o familie intreagă gen:Mancare, apă, curent!
Si daca o sa fim 2 prieteni cu 2 salarii, e alta chestie nu?

| CatalinB11 a răspuns:

Avand in vedere ce ai scris mai sus, reiese faptul ca nu vrei sa dai examenul de bacalaureat. Este alegerea ta, dar sfatul meu este sa faci un efort in plus si sa te pregatesti pentru el pentru a-ti incorona cei 12 ani de invatare. 12 clase finalizate nu sunt acelasi lucru cu examenul de bacalaureat promovat. Chiar daca probabil, acum iti pare o misiune imposibila, te sfatuiesc sa te pregatesti temeinic. Iti poti pune meditatii, te poti folosi de toate resursele disponibile, internet, biblioteca, ajutorul unui prieten. Desigur, daca alegi sa nu faci asta, nu e sfarsitul lumii. Alegerea iti apartine doar ca daca atlii pot, poti si tu. Referitor la suma de 2000 de lei pentru chirie, daca te muti singur, o sa iti fie foarte greu. In schimb, daca ai sa te muti cu cineva, atunci o sa iti fie ceva mai usor. Toate cele bune!

| SataniccBichh a răspuns:

În primul rand îți trebuie un loc unde sa stai, deci o chirie. Nefiind într-un oraș mare ca București sau Cluj, trebuie sa fie mai ieftina deci în jur de 200 de euro care înseamnă în jur de 1000 de lei. Deci deja jumătate de salariu s-a dus. Cat dai pe facturi depinde de tine. Cata apa, cat gaz, cat curent Consumi. Iar după ce plătești și facturile, trebuie sa îți mai iei și de mâncare, haine sau alte lucruri, sa mai și strângi bani pentru ceva anume dacă vrei. Și nu mai ramai cu aproape nimic. Te descurci asa?

| nyoentox2002 explică (pentru SataniccBichh):

Si daca imi mai gasesc un prieten?