| oana23madrid a întrebat:

Salutare, am mare nevoie de ajutor:am un caine si vreau sa vin in tara cu el dar nu cu avionul, ci cu autocarul as vrea sa stiu daca se poate si cam cat ar costa? as dori niste raspunsuri din partea carora sau aflat in aceea situatie.multumesc mult tuturor

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mergi la firma cu care vrei sa pleci si intreaba pentru ca fiecare tara are propria opinie despre transport, despre pret nu iti pot spune pentru ca n-ai specificat tara, una este din Marea Britanie si altceva din Germania.
- sa detina microcip identificator (cu datele actualizate). Aceasta prevedere va fi obligatorie incepand cu 2012.

- pasaport pentru mascote eliberat de U. E., pentru fiecare animal.

- carte de sanatate (pentru fiecare animal) cu toate vaccinurile in regula, in special cel antirabic.

Atat microcipul, pasaportul cat si cartea de sanatate sunt analizate si eliberate de catre medicul veterinar al animalutului. Nu se poate calatorii cu animale mai mici de 3 luni, pentru ca acestia nu pot fi inca imunizati contra rabiei.
http://www.zooland.ro/......-5054.html

1 răspuns:
| piticot a răspuns:

Se poate dar in conditii speciale.Trebuie sa aiba pasaport si carnet de sanatate tradus legal si, ca si cu avionul o cusca speciala. Dar oricum in mare parte depinde de firma cu care calatoresti. Daca mergi cu cei de la Atlassib nu cred ca ai mari sanse de reusita.Si totusi o intrebare personala, de ce chinui un animal 6 zile in vagonul de bagaje la autocar?
Cred ca totusi avionul ramane o solutie rezonabila sau poti calatori cu trenul.Eu nu mi-am dus pisica in tara din cauza acestui lucru.