Nu-mi aduc aminte sa fii trecut prin asa ceva dar ce ai patit tu se numeste paralizie in somn.
Paralizia in somn nu este ceva de care sa te sperii dar are de multe ori efecte neplacute.
Cand ai paralizie in somn se poate intampla sa ai halucinatii auditive(sa auzi zgomote care nu se aud in realitate ci doar in mintea ta dar tu nu te poti misca) sau halucinatii vizuale care sunt cele mai naspa efecte ale paraliziei in somn(adica vezi niste creaturi sinistre sau ai impresia ca e cineva in camera dar tu nu te poti misca deloc).
Din ceea ce am citit paralizia in somn are o functie buna intrucat nu lasa corpul uman sa faca miscari bruste in timpul somnul care pot duce la ranirea individului.
Asa cum au zis si colegii insomnia poate duce la paralizia in somn dar si un stil de viata dezordonat sau stresul cotidian pot duce la episoade de paralizie in somn.
Asta se numește paralizie in somn,și deși e neplăcut s-o experimentezi ea se poate întâmpla oricui.
Mai ciudat e când și ai impresia că e cineva cu tine in camera și că te privește într-un colț.
Eu unul am avut numai o dată chestia asta, nu e plăcută, dar da, o aveam de obicei după ce mă uitam la chestii horror.
Singurul leac pentru asta ar fi sa ai o rutina echilibrata a somnului, adică să te culci și să te trezești la aceeași oră în fiecare zi, astfel corpul nu-ți va mai fi obosit și vei evita episoade de gen!
Bafta!
Intr-un fel, e deparca corpul tau booteaza ca un windows )
O explicatie mai stiintifica este paralizia in somn. Corpul tau cand este in somn, limiteaza impulsurile care sa provoace muschii sa se contracte astfel incat sa te misti.
Chiar daca restul organismului este in somn, creierul tau este activ, astfel, poti observa ce se intampla, dar nu poti face nimic. Dupa o scurta durata, creierul da semnale corpului ca esti treaz si iti recapeti toate puterile. Am inteles ca aceasta problema are legatura si cu insomnia.
După cum ai descris probabil este paralizie în somn. Mie când mi s-a întâmplat nici să țip nu puteam, deși mă speriaserăm, am închis ochii cu gândul că mă voi trezi din nou și va fi bine. Nu e ceva grav din câte știu eu, poți căita pe google
gabyxgdbgz întreabă: