anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salutare. Cred că am o problemă.

Mereu mă gândesc la binele altora mai mult decât la binele meu. Prefer să îi ajut pe alții cu orice pot chiar dacă asta ar însemna că m-ar afecta pe mine. Dacă îmi rămân niște bani pe care nu i-am cheltuit și nu mai am nevoie de nimic, prefer să îi donez la diferite organizații pentru combaterea cancerului și a altor boli.

Câteva detalii despre mine și copilăria mea: Nu prea am multe hobby-uri, dar învăț foarte bine și am prieteni. În momentul dat nu am o relație, dar am avut una în urmă cu câteva luni. Când eram copil, am avut o copilărie destul de fericită. Tatăl meu avea uneori probleme cu alcool-ul dar în mare parte era ok. Rareori mă plângeam că nu am ceva ce îmi doresc, deoarece am avut multe lucruri pe "tavă", chiar dacă munceam pentru ele, învățând zilnic. Părinților mei nu le-a păsat niciodată de notele pe care le primeam la școală.

Nu înțeleg de ce sunt așa. Prietenii îmi spun să am mai multă grijă de mine și să nu mai fiu așa de darnic. Țin să precizez că religia nu îmi afectează deciziile deloc deoarece sunt ateu, deci ăsta nu ar fi un motiv.

Singurul motiv care mi-ar veni în minte este faptul că nu mă văd fericit dacă am bani, sau alte bunuri materiale, chiar dacă banii sunt lucrul principal pentru care învăț și lucrez(part-time job). Prefer să îi ajut pe alții deoarece nu suport să văd alte persoane suferind.

Îmi pare rău că am scris aici un roman despre viața mea "pe scurt", dar nu mă pot gândi chiar acum la un alt fel de a mă exprima. Dacă ați putea să vă dați cu părerea despre alegerile mele în viață, sau să-mi dați niște sfaturi, aș fi foarte recunoscător. happy

8 răspunsuri:
NOname
| NOname a răspuns:

Dacă într-adevăr te-ai gândi la binele altora, ai fi vegan. Acum eşti doar un ipocrit oarecare, cum am fost şi eu. Impresia ta că eşti binele în persoană este doar atât - impresie.

| flarn a răspuns (pentru NOname):

Nu înțeleg ce mă face ipocrit. Și nu văd unde am scris că sunt "binele întruchipat".

Spune-mi, te rog. Dacă vezi un gândac, țânțar sau păianjen în camera ta, îl omori? Dacă da, nu ești un vegan adevărat și ești o criminală deoarece și ei simt durerea.

Faptul că eu consum alimente de origine animală mă face un criminal?

Tu îți torturezi propriul animal de companie, deoarece nu îl hrănești corespunzător, și îl obligi să se adapteze la un regim vegan. Cred că tu ești ipocrita aici.

| NOname a răspuns (pentru flarn):

"Nu înțeleg ce mă face ipocrit. Și nu văd unde am scris că sunt "binele întruchipat"."

"Mereu mă gândesc la binele altora mai mult decât la binele meu. Prefer să îi ajut pe alții cu orice pot chiar dacă asta ar însemna că m-ar afecta pe mine."...şi alte afirmaţii ipocrite.

"Spune-mi, te rog. Dacă vezi un gândac, țânțar sau păianjen în camera ta, îl omori? Dacă da, nu ești un vegan adevărat și ești o criminală deoarece și ei simt durerea."

Nu, nu îi omor, îi las să fie, au şi ei dreptul la viaţă şi nu au nicio vină că s-au născut ceea ce sunt, însă tu tocmai ţi-ai răspuns singur la următoarea ta întrebare: "Faptul că eu consum alimente de origine animală mă face un criminal?".
Dacă eu, în viziunea ta, aş fi o ipotetică criminală, dacă aş omorî un păianjen, atunci tu, care eşti cauza suferinţei şi morţii a nenumăratelor animale, cu atât mai mult.

"Tu îți torturezi propriul animal de companie, deoarece nu îl hrănești corespunzător, și îl obligi să se adapteze la un regim vegan. "

Dovedeşte!
Astea-s doar aberaţiile răspândite de omnivorii simpatici, care nu mai ştiu ce scuze să-şi inventeze, ca să pară cei inocenţi şi apărători de animale (sic!).

Să spunem că eu aș renunța la consumul de carne și aș mânca doar legume, fructe și alte produse vegetale. Toate animalele acestea tot vor fi omorâte, deoarece sunt sigur că unei industrii alimentare care se ocupă în special cu carne, nu îi pasă ce consumă o porțiune din lume(destul de mică, comparând-o cu numărul persoanelor care consumă carne, lapte, ouă etc.).

IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. 2. Adj. (Despre manifestări ale oamenilor, fizionomie etc.) Care trădează, arată ipocrizie. – Din fr. hypocrite.

Nu înțeleg cum de ai ajuns la concluzia că eu sunt altfel decât cum am precizat mai sus, ținând cont că nu mă cunoști personal. Faptul că eu și majoritatea populației consumăm carne nu ne face mincinoși, prefăcuți și criminali.

Când am spus că dacă tu omori o insectă, respectiv o arahnidă ești o criminală, am vrut să satirizez afirmațiile scrise de tine cum că eu sunt criminalul deoarece consum carne, chiar dacă nu am avut niciodată intenția de a omorî un animal, sau de a-l răni.

| flarn a răspuns (pentru flarn):

Apropo, ținând cont că ai un regim vegan, și nu consumi carne, ouă, lapte sau alte produse de origine animală și nu te îmbraci cu blănuri, sau piei de animale, îmi poți spune ce consumi la cele 3 mese principale? Și o ținută adecvată iarna fără blănuri/piei.

| NOname a răspuns (pentru flarn):

Chiar nu ai deloc imaginaţie?

Mănânc sute feluri de mâncare, nu doar trei, şi zilnic mai descopăr câte ceva nou.
În alimentaţia mea sunt prezente multe fructe (mere, pere, ananas, avocado, kaky, banane, kiwi, mango, papaya, caise, struguri, pepene galben, pepene roşu, cireşe, vişine, coacăză, zmeură, agriş, portocale, mandarine, clementine, grepfrut, pomelo, lămâi, nectarine, prune, piersici, căpşuni, fructul pasiunii, rodie, etc), multe legume (conopidă, broccoli, morcovi, ridichi, sfeclă roşie, roşii, castraveţi, dovlecei, vinete, ciuperci, cartofi, mazăre verde, ardei dulce, ardei iute, varză, zucchini, fasole verde, etc), multe ierburi, verdeţuri (rucolă, spanac, salată verde, pătrunjel, mărar, ceapă, usturoi, lobodă, mentă, melisă, ştevie, măcriş, păpădie, etc), tot felul de seminţe (de in, de floarea soarelui, de dovleac, de susan, de chia, de mac, de pin, etc), alune (migdale, caju, arahide, alune de pădure, etc), nuci (clasice, de cocoş, etc), legumenoase (fasole, linte, năut, soia, mazăre, etc), cereale (orz, ovăz, mei, grâu, hrişcă, porumb, secară, etc), plus tradiţionalii: orez, paste, kuskus, plus un spectru larg de condimente (oregano, ghimbir, coriandru, cimbru, chimen, cuişoare, busuioc, boia de ardei, dafin, hrean, leuştean, usturoi, piper, rozmarin, scorţişoară, vanilie, etc), etc. Sunt nenumărate posibilităţi de a le combina şi de a obţine mâncăruri delicioase şi hrănitoare şi nu mă plictisesc niciodată. Chiar mă hrăneam mult mai sărăcăcios, cât timp eram omnivoră. Acum, în schimb, diversitatea e uluitoare, mi s-a lărgit orizontul.

Cât despre haine, e o întrebare şi mai ridicolă. La câte materiale moderne şi ecologice există în prezent, este chiar stupid să crezi că fără blana şi pielea bietelor animale vei îngheţa. Pe ăia din peşteri îi mai înţeleg, dar pe ăştia de acum... durere!

| WaterDrop a răspuns:

Aa, pai daca tu esti fericit facand asta, atunci unde vezi tu problema? Probabil vor fi persoane care sa profite de tine din cauza acestui lucru, insa atata timp cat tu ai sufletul impacat, continua sa faci asta.Nu devine o problema decat atunci cand o consideri tu o problema.