| DEADON a întrebat:

Salutare.
De ceva timp stau și mă gândesc la faptul că am o problemă legată de comportamentul meu, am observat că am puțini prieteni, am observat că persoanele cu care am interacționat în trecut mi-au spus niște lucruri legate de caracter, inclusiv fosta mea prietenă în urma despărțirii. Am observat că mă gândesc non stop doar la mine, la problemele mele, deseori mint, uneori fac și anumite glume pe care unii nu le gustă, și nu știu, cumva mă frustrează conștiința, mă întreb dacă chiar sunt o persoană rea. Nu știu dacă într-adevăr e așa, iar dacă e așa, cum aș putea remedia asta?
De fel sunt impulsiv, am luat multe decizii pe baza emoțiilor, sentimentelor acumulate, de cele mai multe ori constat asta târziu. Sunt puțin speriat...Deja stau retras și vorbesc cam rar cu cineva.

Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
9 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mi-au spus niște lucruri legate de caracter. Ce ți-au spus?
deseori mint. De ce? Fiecare comportament are valoarea lui pozitivă, într-un anumit context, dar de ce deseori?
mă întreb dacă chiar sunt o persoană rea. De ce te întrebi asta? Unde este răul?
pe baza emoțiilor, sentimentelor acumulate. Ce sentimente, ce emoții ai acumulat?
Sunt puțin speriat. Ce anume te sperie?
vorbesc cam rar cu cineva.
Cât de rar?
Când vorbești, ai ce comunica, sau doar vorbești?

| Mayhem666 a răspuns:

Impulsivitatea si luarea deciziilor pe baza emotiilor e ceea ce te strica. Astfel de decizii nu vor fi niciodata in avantajul tau. Invata sa iei decizii rationale si analizeaza situatia putin inainte de a lua o decizie. Gandeste-te cum se vor desfasura lucrurile dupa ce vei lua deciziile, iar daca totul pare ok, poti la final sa iei decizia respectiva.
Persoana rea nu cred ca esti, mai ales ca ai realizat ceea ce faci si incerci sa faci o schimbare in privinta asta.
De mintit, toti mintim, asta e ceva normal, dar daca ajungi sa minti destul de des, si nu te poti abtine, e posibil sa ai o problema care se numeste "Mincinos Patologic".
La faza cu glumele, ei bine, nu toti avem aceleasi gustuti, deci evident ca anumite persoane le vor considera de prost gust, dar daca glumele pe care le faci sunt indreptate strict spre o anumita persoana, atunci nu te astepta sa primesti reactii prea pozitive, ba din contra, si nu numai de la persoana despre care ai facut gluma, ci si de la alte persoane care au auzit-o, pentru ca uneori glumele se duc prea departe si depasesc o limita care nu trebuie depasita. Cu totii ne simtim ofensati uneori de comentariile celorlalti, unii mai mult altii mai putin, cu totii avem o anumita limita, si atunci cand cineva o depaseste, evident ca vor primi un feedback nasol.
Eu personal cred, ca nu trebuie sa te schimbi ca si persoana, ci trebuie doar sa faci mici ajustari la comportament. Cum ar fi, incearca sa te abtii din a mai mintii, mai ales daca nu e deloc necesar, incearca sa-ti controlezi impulsivitatea, si sa te calmezi, incearca sa te gandesti la consecinte inainte sa iei o decizie, si nu mai lasa emotiile sa te controleze, pentru ca nu multi realizeaza ca emotiile si impulsivitatea de multe ori sunt cele doua unelte care pot duce la crima, de aia cineva cand face o crima, nu se gandeste pe moment ca vor urma niste consecinte dupa, si abia dupa ce comit acea crima, realizeaza ce au facut si incep sa regrete. Bine ca tu inca nu ai ajuns in stadiul ala.
Si ultimul lucru, si poate unul din cele mai importante, cand iti faci noi prieteni, invata sa ti-i faci selectiv. Nu incerca sa te imprietenesti cu absolut toata lumea, si invata sa alegi doar persoanele care vor avea un impact pozitiv in viata ta si care te vor ajuta sa progresezi ca si persoana, nu persoane care te vor trage in jos cu ele, alea-s cele mai toxice.
Bafta!

| DEADON explică (pentru Mayhem666):

Wow. Tind sa-ti multumesc pentru acest reply pentru ca m-a ajutat destul de mult in timp ce l-am citit. Asa cum am mai spus, de lucrurile acestea mi-am dat seama mai tarziu pe baza reactiilor celor din jur, am auzit unele reprosuri, dar m-am gandit ca nu e neaparat problema mea, insa, cu timpul s-a dovedit a fi adevarat. De multe ori am mustrari de constiinta, sunt o persoana careia nu-i place violenta in niciun fel de forma posibila, pe langa asta, nici macar nu stiu sa lovesc pe cineva laughing Dar nu asta e ideea. In privinta prietenilor, da, ai mentionat un lucru pe care eu l-am omis, si acela de a fi selectiv. Multumesc mult pentru timpul si rabdarea pe care mi-ai acordat-o raspunzand la intrebarea mea, mi-ar face placere daca am tine legatura pe TPU. O seara faina!

| Mayhem666 a răspuns (pentru DEADON):

Ma bucur ca am reusit sa te ajut. O seara faina si tie!