| 1mp3r4t0r3 a întrebat:

Salutare! De curând m-am mutat în Timișoara fiind originar din Suceava, si am remarcat un lucru. Toți oamenii de aici te saluta ori cu,,ceau,, ori cu,,bună,,. Eu fiind obișnuit sa dau,,bună ziua,, sau,,sărut mâna,, la doamne sau sa vorbesc cu,, dumneavoastră,, la persoane cu cel puțin 10 ani mai în vârstă decât mine, nu prea înțeleg care-i treaba cu saluturile de pe aici. Cel puțin cu,,ceau,, nu înțeleg deloc care-i faza, ca asa se saluta în Italia din câte știu, și exprimări din astea,,italoromâne,, sau în,,romgleza,, mi se pare ca vin din partea unor parveniți care vor doar sa semnalizeze ca,, vezi doamne cine mi-s eu ca am trăit în alta tara,,. Sau poate nu înțeleg eu cum sta treaba pe aici. Mulțumesc anticipat! Dau fuuundăăă.

Răspuns Câştigător
| Dragobeta a răspuns:

E influenta italiana de multi ani. Multi chiar dinainte de 1990.
Adapteaza-te sau fii tu insuti. Nu vei pati nimic.
Stai sa vezi cand iti vor vorbi de firobuz. In tot Banatul.
Cat despre observatiile Violetei, sezi bland! Ea nu stie cu ce se mananca limba romana. Dupa cum vezi, a incercat o ironie si i-a iesit prost. Nici sa imite nu stie.

4 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ce sa nu intelegi baiete?
Nu ai invatat la scoala de REGIONALISME?

Tu esti "MOLDOVAN di la Susava" si vorbesti limba romana la fel de stricat ca si altii din alte regiuni ale Romaniei.
Timisoara este un oras din regiunea BANAT-ului, de aici si vorba lor banateana, plina de cuvinte diferite de ale moldovenilor, numite regionalisme.

https://www.twinkl.ro/teaching-wiki/regiunile-romaniei

| 1mp3r4t0r3 explică (pentru Violleta2022):

Cunosc foarte bine regiunile României, si stiu la fel de bine ce inseamna regionalisme.,, ceau,, nu poate fi nici un salut nici un regionalism. Cu atât mai puțin în România. L am cautat în dicționarul de regionalisme și nu exista. Cat despre moldoveni, nu știu cum vorbesc alti moldoveni, dar în cazul meu nimeni n-ar fi zis ca sunt de acolo.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu înțelegi tu cum sta treaba. Alti oameni, alta zona, alta cultura mai puțin formală ca in Moldova