| Anonim65564 a întrebat:

Salutare,inainte sa incep aceasta discutie,precizez ca nu vreau sa jignesc pe nimeni si vorbesc doar la modul general.

Nu vi se pare ca majoritatea oamenilor(mai ales cei din Romania) sunt foarte ignoranti si anosti? prin asta vreau sa evidentiez faptul ca foarte putini stiu sa gandeasca "outside the box",nu prea vad lume interesata sa invete,sa cunoasca sau inteleaga anumite lucruri,oamenii se multumesc cu foarte putin,nu ii deranjeaza faptul ca nu observa cat de complexe sunt lucrurile care ii inconjoara, lasa sa treaca tot pe langa ei.Foarte multi se plang de rutina zilnica si ca lucrurile sunt la fel,dar nu iau nici o masura in sensul acesta,eu nu cred ca nu se poate, nimic nu este imposibil.Desi ar mai fi foarte mult de scris,deocamdata scriu atat. Vreau sa aud ce credeti despre acest lucru, chiar sunt curios daca mai sunt persoane care gandesc la fel ca mine.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Din pacate ai dreptate,nici eu nu vad tineri curiosi de ceva anume, au in cap doar sex, fb atat aiurea, asta e, nu toti da multi da

| oprescudorin11 a răspuns:

Rutina (asta mi-a atras atentia ) face parte din oferta pietei! Adica, majoritatea oamenilor, prefera sa faca ceva de rutina, ca sa-si asigure traiul zilnic :al lor personal, al iubitilor, al familiei.
Ca sa revenim, poti lua masuri individuale, dar asta inseamna sa ajungi la un nivel ridicat in societate, o anumita stare de independenta materiala (obligatoriu), o Credinta in Valori.
Ori societatea, nu numai romaneasca, globalizata este 'indrumata' spre false valori (in opinia mea).
Este un cerc vicios, paradoxal: un om de mare performanta nu are cum sa afirme valorile, cand gandul lui ramane la nivel de hrana zilnica. Daca si-a depasit aceasta mizera conditie, trebuie sa treaca de pragul spiritual, al sacrificiului!
Adica sa mai dea de la el, sa suporte umilinte, din partea masselor, ca sa -si afirme 'valorile'. Pentru asta este nevoie de CREDINTA!(sa zicem in prima faza, de credinta, cu acceptarea sacrificiului, in a-si afirma DEMN valorile- nu pe a lui, valorile umanitatii!
Cati oameni pot trece de acest prag?
Intr-o societate demonizata de tehnologie, rau inteleasa si folosita(a nu se intelege ca tehnologia este ceva rau), intr-o societate, in care omul e in stare sa faca orice nemernicie, ca sa manance, sa se indoape, sa parvina politic, in final?
Istoria colcaie de situatii critice, singura se va autoregla(mi-e groaza sa ma mai gandesc!), mai scrie, este una din problemele cele mai de urgenta ( a lamuri subiectul) si de alte lamuriri, probabil.

| suffarstar a răspuns:

Nu stiu pe cine sa dau vina. Pe sistem, ca e aproape ca-n comunism, pe media ca promoveaza doar cacaturi ieftine ambalandu-le in hartie de WC frumos colorata, pe conditia umana ca suntem niste animale triste bolnave de ego si rupte de natura. Nu vreau sa stabilesc coduri etice si morale, chiar le urasc, dar cred ca ar trebui sa incercam sa fim cat mai autentici, sa cautam lucruri cu adevarat inalte, transcendentale si nu ma refer la filozofia plictisitoare care are pretentia la valori absolute desi opereaza cu concepte relative si rudimentare, ci ma refer lucruri care sa ne zdruncine conditia asta umana, psihologia asta cliseica, nu stiu. Is satul de informatii si de tiparele astea ale elevului studios care si-a invatat lectia, vreau spontaneitate, vreau naturalete. Ceva de genul: www.youtube.com/watch?v=7YcIYlsaSxY

Bine, pentru romanul obisnuit chestiile astea is nebunii, prostii. El foloseste niste tipare de gandire limitate bazate pe etichete si valori. Tot ceea ce le face este sa plaseze etichete pe tot ceea ce il inconjoara.

| ishallhelpyou a răspuns:

Este o problemă de voință, ambiție, timp și chef.

Voință să vrei să faci acel lucru, ambiție să-l duci la capăt, timp - de multe ori nu-l avem, chef - cel care de multe ori ne trage înapoi, lenea.

E simplu, majoritatea oamenilor vor să aibă o viață bună cu efort minim, mulți dintre ei cred că atâta timp cât sunt mulțumiți și liniștiți, nu au de ce să își complice existența.

Așa și este, dacă faci o mică analogie, ce rost are să îți bați capul să devii nu știu ce mare om în această lume, riscând să pierzi pe drum iubirea vieții, tinerețea, sănătatea și tot așa.
Mai sunt și cazuri foarte multe în care încearcă și pierd, iar din cauză că au eșuat în primele încercări, asta i-a făcut să se consemneze în situația actuală, de ce? De frica unui eșec.

Chestia asta, cu eșecul și consemnatul, o vedem foarte des și la capitolul relații de cuplu, dar aici vorbim de un alt subiect.

| Anonim65564 explică:

Ma bucur ca sunt oameni care gandesc ca mine.
In Romania lucrurile care alimenteaza prostia si ignoranta sunt mass-media, biserica care controleaza masele, minciunile acestor politicieni corupti, pe care toti ii vor schimbati, dar nimeni nu face nimic.Majoritatea tinerilor sunt obsedati de sex din cauza mass-mediei care promoveaza aceste lucruri si din cauza facebook-ului care este folosit in mod gresit, partea proasta este ca acesti tineri cred ca aceste lucruri sunt normale, iar cand le explici ce este si ce nu este bine, ei cred ca esti in potriva lor si eu sunt tanar(18ani),dar am reusit sa constientizez anumite lucruri care se intampla in jurul meu(le multumesc parintilor).Eu cred ca sunt si altii care gandesc diferit, dar daca isi spun punctul de vedere, ceilalti "sar imediat pe el", pentru ca gandeste diferit, eu cel putin am observat asta.Schimbarea este posibila, doar ca nu se vrea.