| Law223 a întrebat:

Salutare,
Intrăm în epoca individului, a "robotizări umane" în care se pune accent pe productivitate în detrimentul umanității. Conceptul de familie va fi distrus iar copii vor fi produsi artificial și probabil vor fi sclavi ai statului. Ideea de comuniune între doi oameni va dispărea, nu va mai exista diferențe între noi, vom fi singuri și vom trăi pentru un scop mecanic. Nu vom mai iubi, simpatiza. Nu vom mai simți plăcere sau tristețe.
Voi ce părere aveți va fi bine sau va fi rău? ( vă rog nu răspundeți dacă nu înțelegi întrebarea)

* Pun acestă întrebare dintr-o poziție neutră

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu prea are sens ce ai scris tu acolo asa ca nu prea are sens nici sa ne dam cu parerea.

| doctorandus a răspuns:

Dupa cum vezi in Romania evolutia a fost inversa: de la robotei care trebuiau sa recite toti aceeasi ideologie, la libertate, pluralism si diversitate.

| doctorandus a răspuns (pentru doctorandus):

Ia zi-i: daca postez pe Facebook ca Iohannis si Ciuca sunt pui de curbe imi face cineva ceva? Nu fratioare, am libertatea cuvantului.

| Law223 explică (pentru doctorandus):

Momentan ai happy
Dar să înjuri nu e politically correct happy

| Freya1 a răspuns:

Nu cred ca se ajunge pana acolo, decât dacă oameni vor fi de acord sa trăiască asa.Nu poti în secolul asta sa forțezi oameni, sa ii sedezi, sau sa le robotizezi viețile fortat.
Le-au făcut carduri pentru banii primiți de la stat și ei încă merg la casa în penny și cer sa li se de-a bani de pe card Cash pe de pe 2 luni.

| Hammurabi a răspuns:

Nu se va întâmpla asta.
Existența rasei umane de la începuturi până în prezent, are o logică. Utopiile imaginate de genul ăsta, n-au nici o șansă.

| Law223 explică (pentru Hammurabi):

Totul are o logică și va avea și în viitor, depinde de rol tău în societate.

| CostinAlamariu a răspuns:

Nu intrăm acum în aceasta epocă. Încă de la revolutia industriala si de la aparitia capitalismului s-a pus accentul pe productie si nu pe umanitate. Tot ce ai descris tu este rezultatul capitalismului. De asta sunt împotriva capitalismului.

| carevaescu a răspuns:

Suna (dis)utopic si improbabil. Cel mai probabil vom fi mai liberi