| LordCristobal a întrebat:

Salutare si Craciun Fericit la toata lumea!
Prin decembrie 2018 iesisem cu frate-miu la o bauta intr-o zi de duminica.In seara respectiva ne-am pus bine pe baut:am baut cateva beri,vin,vin fiert, vodka Absent si iar cateva beri.Am mancat bine inainte sa incepem maratonul bauturilor si nu ne-am imbatat cine stie ce, ne-am ametit putin dar eram constienti de ce se intampla in jurul nostru.
Dar atunci am avut parte de o ciudatenie.Am ajuns acasa cu bine si inainte sa ma pun in pat am mai avut cateva crize de ras.Dar odata ce m-am pus in pat nu am avut somn deloc,nu am reusit sa adorm,m-am frecat pe toate partile in pat toata noaptea.
In dimineata urmatoare m-am dus la facultate la cursuri si nu ma simteam deloc obosit, eram fresh cat de cat.
Am mai multe intrebari:
Alcoolul in exces poate cauza insomnie?
Si cum se explica situatia mea.

Răspuns Câştigător
| popescuhertz a răspuns:

Alcoolul poate avea efecte diferite asupra somnului, in functie de cantitatea ingerata si de modul in care fiecare persoana reactioneaza la el. De obicei, alcoolul poate ajuta la adormire, dar poate avea un efect perturbator asupra calitatii somnului, facand somnul mai superficial si mai predispus la intreruperi. Astfel, este posibil ca alcoolul sa cauzeze insomnie sau sa perturbe somnul in cazul in care este consumat in exces.

In ceea ce priveste situatia ta, este posibil ca rasul excesiv si faptul ca te-ai frecat pe toate partile in pat sa fie efecte ale ametelii provocate de alcool. Aceste simptome pot fi rezultatul unor schimbari ale nivelului de hormoni, ale activitatii cerebrale sau ale circulatiei sanguine, toate acestea fiind influentate de consumul de alcool. Este, de asemenea, posibil ca aceste simptome sa fie rezultatul unui dezechilibru temporar al sistemului nervos, care poate fi cauzat de consumul de alcool.

In orice caz, este important sa te hidratezi bine dupa consumul de alcool, sa eviti sa bei prea mult intr-o singura seara si sa incerci sa ai o dieta echilibrata si sa dormi suficient pentru a te mentine hidratat si odihnit.

2 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

1. Uneori, da.

greece12
| greece12 a răspuns:

Adrenalina,Brasovule,intelegi?
Urcase la inaltimile Tampei si nu-ti dadea voie sa dormi!
La multi ani si Craciun fericit!♥