"Probabil o sa devina una din traditiile de Craciun. Imi si imaginez acum focul care arde in semineu, o cana de ceai cald intr-o mana, o carte buna in cealalta si o patura care ori iti acopera corpul ori picioarele, niciodata amandoua."
Incearca in primul rand sa eviti genul asta de exprimari cu clisee aproape libidinoase si feminine despre fulgii care cad si semineul care arde sau cu soarele care nu sh ce-ti face vara pe piele.
Ok pe langa asta, un blog de succes are intotdeauna un domeniu platit, apare altfel in motoarele de cautari si da si mai bine estetic vorbind. Altfel spus iti trebuie un www.nume.ro sau com.
Tema pe care ai ales-o poate fi un dezastru. Profesionistii in domeniu spun ca indiferent de imprejurimi, scrisul ar trebui sa fie negru pe alb sau ceva aproximativ, spatiul de scris este mic in cazul tau si fontul e de asemenea prea mic.
Alte considerente legate de dactilografiere pe care le gresesti sunt
- scrii fara indentare
- nu folosesti alinierea justify care face textul sa arate ca un carnat dezmatat
- textul tau e aldin. trebuie sa scrii normal si sa pastrezi textul inclinat pentru citate sau note de subsol
Nu ai o pagina "despre mine" si iti lipsesc linkurile catre celelalte conturi pe care le ai - twitter sa-ti dea lumea follow, facebook, tumblr etc.
Butoanele de sharing ar trebui sa fie mai maricele, incearca sa gasesti un plugin cu butoane mai vizibile.
In rest 90% din succesul blogului depinde doar de ce scrii. Exprimarea unor ganduri personale, critici, considerente, se poate dovedi dezastruoasa pentru trafic. Lumea pare sa fie atrasa de diverse tampenii sau dimpotriva de chestii tehnice legate de gadget-uri, telefonie, internet etc.
Cred ca singurul blog de succes in care autorul isi exprima intr-un mod superb ideile e cel al lui Sebastian Bargau, ex Visurat.
Succes.
Din punct de vedere tehnic, observațiile lui Alexander Adrian mi se par pertinente.
, Sincer eu nu mă prea pricep, dar ai cîteva probleme la ortografie:
Eu spre exemplu...
Acest „spre exemplu" trebuia încadrat de virgule. E o apoziție.
Fără să-l înpingi...
Corect este „să -l împingi".
Există o regulă elementară a limbii ro mâne. "Înaintea consoanelor „p"și„b"se pune întotdeauna „m" și nu „n"."
Du-te...
Corect este „Du-te".
Anca Calintir e o expresie cumva cacofonică.
Sau poate că acesta e adevăratul nume al marii preotese a sexului Românesc, Bianca Drăgușanu.
Așa e cînd toate parașutele ajung să „maculeze" seninul cer al patriei noastre, de pe sticla excelentelor Academii ale TV-urilor, unde prezentările se fac din mugurii sfîrcurilor ce sparg ecranele, din unduirile parșive ale fese lor de cadîne, cu doctorate la seraiul lui Suleiman Magnificul, importate în simfonii de manele pe mioriticul plai al „Zbură torilor" și al „Bampirilor"
Ai probleme la plasarea virgulelor. Lucru deosebit de impor tant în scriere.
Poate mai sînt și altele dar care să-mi fi scăpat.
Subiectele alese nu sînt chiar neinteresante dar e nevoie de oarece stil în a le supune atenței cititorilor. Puțin „zvîc" cum poate ar spune un bun amic al meu.
Nu e rău, totuși, să citești mai mult de pe la alții pînă a pu tea să te impui, cumva onorabil, cu ale tale producții.
E de apreciat, totuși, curajul de a o fi făcut.
Sănătate!