anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

M-am gandit sa ma pun eu pe invatat spaniola. Si dorind asta in capul meu au aparut niste intrebari al caror raspuns sper sa-l primesc aiciwinking (funda+vot) :
- In cat timp o pot invata singura?
- Se merita?
- Ma pot baza pe faptul ca e o limba latina si ma voi prinde repede cu gramatica?
- Cum sunt priviti romanii care merg in Spania?
- E o limba destul de populara?
Cam astea mi-au venit acum in minte asa ca daca mai aveti ceva informatii in plus va rog sa completați happy

Răspuns Câştigător
| RAY a răspuns:

Eu fiind pasionat de cunoasterea limbilor isi spun ca am invatat limba Spaniola din filme, fara nici un curs, eram atent la conversati, eram mic si vedeam telenovele cu soramea, in timp limba s-a lipit de noi, desi la scoala nu invata limba asta, si in prezent inteleg bine spaniola, deci uita-te la multe telenovele, vezi piese in limba spaniola si cu traducerea lor in limba Romana, recomand sa vezi de primele 500 de verbe =asta e baza unei limbi si 3000 de cuvinte, dar vei vedea ca te vei prinde rapid, gramatica o prinzi pe drum, citeste carti in limba spaniola

limba spaniola e pe locul 2 in lume ca vorbitori nativi https://en.wikipedia.org/......e_speakers

https://www.linguasorb.com/spanish/verbs/most-common-verbs/
https://www.memrise.com/course/228070/1000-most-common-spanish-words-4/

15 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Romanii din Spania sant vazuti ca niste tigani & hoti. Eu am 14 ani traiti la iberici si unicul lucru bun care l-am vazut in ei este ca sant calmi si amabili. Nu au stabilitate sant neseriosi si nu au asa multa invidie ca un roman care ii poarta pica pe alt conational. Eu zic ca nu merita sa vi aici mai bine alege alta tara. Eu am cetatenie spaniola, o copilarie traita la ei si nu mai plec.

| anonim_4396 explică (pentru mgtow):

Pai si ce tari crezi ca sunt mai bune?

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Alea din scandinavia cu cat mai sus cu atat mai bine. Danemarca irlanda scotia.

| anonim_4396 explică (pentru mgtow):

De ce?

| mgtow a răspuns (pentru anonim_4396):

Sant mult mai seriosi dar legat de spaniola, eu te pot invata daca imi lasi un nr de wasap sau Facebook si Spania e o tara misto

| RAY a răspuns:

Yavanna scrii tampenii, mari poligloti care stiu 7, 8 limbi la nivel de c2, recomanda ceea ce am scris eu, mergi la un curs si? ce se intampla? miraculos nimeni nu isi baga limba in cap, singur inveti limba acasa, asa o inveti, cati din cei care au invatat engleza, franceza la scoala o stiu la nivel de c1? putini, o limba trebuie integrata in viata ta

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://lifehacker.com/......1579130048
Although most language learning classes and progams focus on purely learning the language, a study of high school students studying French found that when they studied another subject taught in French instead of a class purely to teach French, the students tested better for listening and were more motivated to learn. Students in the standard French class scored better on reading and writing tests, so both methods clearly have merit.

Once you've mastered the basics of a new language, try including some content on a topic you're interested in to improve your understanding. You could have conversations with friends learning the same language, read articles online or listen to a podcast to test your comprehension.

trebuie adusa limba invatata in viata ta, la un curs nu se fac miracole, trebuie sa citesti asa inveti gramatica, vezi o telenovela inveti sa pronunti cuvintele =o faci din placere nu din obligatie

| RAY a răspuns (pentru RAY):

Https://www.tpu.ro/cauta/?keyword=invatat+engleza
cati au invatat singuri

| SandraEve a răspuns:

Spaniola este o limba ce se aseamans oarecum cu romana. O poti ibvata relativ usor daca iti dai interesul. Intrebarea mea este, pentru ce vrei sa o inveti? Vrei sa mergi in Spania sau vrei sa lucrezi aici ca translator?
Iti recomand FLLS.ul pentru asta si alege spaniola ca limba A

| anonim_4396 explică (pentru SandraEve):

Vreau sa o invat pentru ca m-am gandit de ce nu. Adica e frumoasa si nu ar struca daca as stii. Tara noastra peste cativa zeci de ani cine stie ce se va alege cu ea din pacate si asa ca vreau sa am unde trage vreodata. Ciudata exprimare dar sper sper ca s-a înțeles

| SandraEve a răspuns (pentru anonim_4396):

Da, s-a inteles. Nu stiu cat de usor o poti invata singura...

| SandraEve a răspuns:

Ei zic ca daca vrei sa inveti o limba like a pro, cu gramatica limbii, structura limbii iti trebuie un profesor sau sa dai la FLLS( facultatea de limbi si literaturi straine). Este chiar buna si vei gasi multe posturi bine platite
Cu limba invatata din filme nu te ia nimeni la garant si in niciun caz nu vei fi angajata undeva.