| Ruski a întrebat:

Salutare, TPU! Ma numesc Alex si am 14 ani. Vreau sa urmez o cariera in IT, mai exact sa devin programator. Acum cativa ani am invatat partea de baza pe care trebuie sa o stiu in programare(integer, string, float, double etc.), dar nu m-am apucat serios de programare pe atunci. Acum cateva zile m-am hotarat sa ma apuc serios, am reluat toate notiunile de baza si am facut primul meu programel. Nu e cine stie ce, dar pentru mine chiar este o realizare, pentru ca am creat primul meu program. As vrea ca voi sa il testati sa imi spuneti ce parere aveti, o sa va dau un link de descarcare, dar mai intai sa va explic in ce consta programul. El este de fapt jocul "Adevar si Provocare". Are 4 butoane(Iesire, Informatii Utile, Adevar si Provocare). Daca apesi pe butonul Adevar primesti o intrebare random/la intamplare din 20, iar la Provocare primesti o provocare random din 15. Cam atat despre joc, vreau doar sa-l jucati si sa-mi dati o nota de la 1 la 10 pentru primul program. Vreau sa mentionez ca nu ma pricep la design, asa ca backgroundul l-am pus galben, si la iconita de sus din program am folosit un fundal rosu, pe care scrie AP(adevar si provocare). Caut pe cineva care se pricepe la design, sa-mi faca backgrounduri, iconite etc. pentru program.
Linkul de descarcare: http://www.girlshare.ro/3489839339.8

Astept nota voastra de la 1 la 10 pentru primul program al meu.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Baza in programare inseamna mult mai mult decat

"integer, string, float, double"

vino cu un algoritm implementat si mai discutam, la ce ai facut tu... primesti nota 3... pentru efort

| Ruski explică (pentru suntserios):

Mersi de sfat, o sa revin in cateva saptamani cu ceva mult mai avansat. happy

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Este chiar foarte bun. Eu ii dau un 8 din 10 (pentru unul dintre primele programe) fiindca, dupa cum ai spus si tu nu arata chiar atat de bine. Nu ca ar si trebui sa arate bine, fiind un program mic care nici macar nu o sa fie folosit (asta e adevarul happy ), dar poti evolua in domeniul asta. Ai putea sa incerci ca butoanele sa isi mareasca dimensiunea atunci cand maresti fereastra. Sau, daca vrei ceva mai usor, poti sa dezactivezi marirea ferestrei. Designul nu ar trebui sa fie destul de greu de invatat. Te uiti la alte aplicatii (pe telefon cel mai bine) si vezi cum arata, care sunt culorile folosite, etc. Din cate am vazut, predomina stilul modern, simplu impreuna cu unele culori simple (griuri, rosu inchis, pentru text nu negru ci un gri mai inchis, etc.). Nu trebuie sa cauti pe nimeni care sa te ajute la design cat timp il poti face chiar tu happy.
Apropo, in ce limbaj l-ai facut? Sau in ce program? Ca si eu am incercat sa fac ceva simplu, cu un GUI, in C++ si nu am reusit fiindca nu am inteles care e treaba cu clasele (OOP) care erau folosite destul de mult. Am timp sa invat happy.

| Ruski explică (pentru anonim_4396):

Am folosit Visual Studio Professional 2013, si am scris programul in limbajul de programare C#(C Sharp). Faza cu ferestrele nu am inteles-o. Eu am marit butoanele si am aranjat fereastra manual. Daca vrei sa mai vorbim pe Skype, sa ne informam mai mult si sa facem un program adevarat ma adaugi pe skype-ul tutorialepc.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Ruski):

Pai sa stii ca ar ajuta sa invatam impreuna happy. Stii, daca suntem doi invatam mai rapid. Plus ca eu am mai facut si ceva info la liceu happy. O sa vorbim cand scap de nenorocitele astea de teze happy.

| Ruski explică (pentru anonim_4396):

Ok, bafta. Si eu le am tot saptamana asta.