| Anonim1018 a întrebat:

Salutare TPU! Vin cu o intrebare mai ciudata sau poate e doar o metoda de a-mi calma problemele la cap.

Am intrat pe un server de discord cu tema limba engleza. Am intrat pe voice cu scopul de a discuta si mai ales de a-mi imbunatati vorbirea in engleza.

Oamenii tot intrau si ieseau asa ca am cunoscut de la programatori din Maroc, pana la gameri din Egipt. Normal ca nu am dat date personale, le-am zis doar numele, hobby-urile mele, ca locuiesc in Romania si in rest discutii despre vreme, obiceiuri, mancare si de astea.

Dupa multe povesti legate de siguranta pe internet am ajuns sa ma tem cu cine si despre ce vorbesc. Am prieteni care se pricep la calculatoare. Ne jucam minecraft si prietenii mei au dat de unul care îi enerva. In 5 minute prietenul meu i-a stiut locatia. Ala ne-a intrebat de unde stim si apoi a iesit.

Intrebarea e, oamenii chiar pot afla lucruri asa usor deapre tine de pe internet si sunt motive sa imi fac griji daca am discutat cu persoane mai dubioase pe discord si alte aplicatii?

2 răspunsuri:
| Freya1 a răspuns:

Sunt persoane ce se ocupa cu lucuri de genul și eu nu cred ca tu stand de atât vreme pe un PS, si intrând pe atâtea site-uri nu ști asta.
Dar în general persoanele ce chiar pot afla date despre tine, sau date personale nu stau pe jocuri de copii, ci sparg bănci etc.

| raMLesS a răspuns:

Pai i-a stiut locatia pentru ca i-a luat ip-ul... si nu, nu stie 100% unde sta, stie in mare parte doar orasul unde sta si cel mai probabil zona, pe o raza de 30 de kilometrii, aplicatiile astea de gasit ip-ul nu o sa-ti arate niciodata zona exacta 100%.

"Intrebarea e, oamenii chiar pot afla lucruri asa usor deapre tine de pe internet si sunt motive sa imi fac griji daca am discutat cu persoane mai dubioase pe discord si alte aplicatii?"

Daca traiesti intr-o bula da, dar tinand cont ca sunt miliarde de oameni pe planeta asta si ca tu nu esti centrul universului si esti un nimeni, nu ai motiv de ingrijorare.
Trebuie sa fii extrem de paranoic si stupid sa crezi ca unu din America sau mai stiu eu ce tara iti ia tie random ip-ul, da 500 de dolari pe bilet sa vina in Romania sa te caute pe tine, si inca 500 sa se intoarca inapoi... Sa te caute sa faca CE? Asa poate sa ia unul dintre zecile de milioane de oameni pe care ii vede pe strada si sa ii urmareasca sa ii swga... da-ti 2 palme si revino-ti, nu ii pasa nimanui de tine si nu poate sa faca nimeni nimic mai ales pe discord, unde esti cel mai protejat de rahat-uri de genul.