| CeVorbestiMa a întrebat:

Salutare TPU, voi cum invatat pentru scoala? gen cum as putea retine informatia mai usor? metode de invatare?

7 răspunsuri:
| OnuOnulică a răspuns:

De obicei cand voiam sa invat imi scriam lectia pe o foaie si o rescriam pana o invatam pe derost. Mie intodeuna mi-a folosit metoda asta...de obicei invat mai bine cand o scriu de 100 de ori.

| Dariusuu a răspuns:

Te concentrezi exact pe ceea ce ai şi nu te mai gândi la ce vei face mâine.
Înainte să te pui să înveţi evită folosirea calculatorului sau tv-u.
Dacă le foloseşti ai putea să reţii foarte greu ceea ce ai de învăţat.

E recomandat să fii odihnit bine şi e şi mai bine să dormi înainte dacă ai timp.

Succes.

| Sociopat a răspuns:

Eu unul sunt atent in clasa.Sa "invat" acasa nu vreau pentru ca am principii pe care nu vreau sa le incalc.Nu vreau sa fiu unul din cei care memoreaza cu o seara inainte sa ia si el un 10 iar apoi uita tot.Dar acum, asta ar zice orice om lenes.

| Vvistula a răspuns:

Eu imi pun muzica si o cant ca pe o melodie.

| TPUuser199 a răspuns:

Repet frazele de mai multe ori.

| BizSinir a răspuns:

Citeste lectia tarreee si rarrr... daca citesti lectia asa de 2 ori vei observa ca deja 60% din ea o stii, mai repeti odata si o stii perfect.Eu asa invat happy

succes

| agirll a răspuns:

1. Nu te gandesti la cat ai de invatat, ci la faptul ca ai de invatat (in majoritatea cazurilor cantitatea de material care se vrea a fi memorata si apoi reprodusa morcoveste elevul si-l imbiba in stres, iar de aici, nu prea vad sa apara rezultate multumitoare in urma efortului psihic depus).
2. Citeste cap-coada absolut tot meterialul.
3. Vezi cu ce ai ramas; incearca sa reproduci.
4. Nu poti reproduce mai nimic (ceea ce este putin probabil), citesti totul iarasi, cap-coada (asta se intampla cand nu esti inzestrat/a de natura).
5. Iei primul capitol, indiferent cat de succint/vast este. Citesti si incerci sa intelegi ceea ce citesti. La finele acestuia incerci sa reproduci, iarasi.
6. Nu te panica, nu trebuie sa retii totul, creierul pierde si capteaza informatie, chestiune care nu depinde de tine, deci nu poti influenta cu nimic modul in care lucrurile vor decurge.
7. Procedezi la fel cu toate celelalte capitole. In sfarsit, ai terminat de invatat, dar nu te prezinti la examen (sau stiu eu unde) pana nu recitesti inca o data toate cele 1000 de pagini. Mic siretlic pentru fixarea materialului memorat.
8. Nu -ti obosi creierul prin a reproduce informatia memorata imediat dupa momentul finalizarii studiului. O sa ai o surpriza, ajungi la concluzia ca n-ai ramas cu mare lucru in urma invatarii, asta pentru ca, creierul tau e la pamant, e obosit...nu-l forta. Dimineata vei realiza ca prestatia ta (indelungata) a dat roade.
P.S.- la fiecare 45-50 de minute de studiu intens, iti recomand o plimbare in aer liber (oxigenare creier si implicit destindere).

Pentru a invata mai usr ai nevoie sa fi si odihnit. Mai poti sa iti subliniezi cu diferite culori ceea ce e mai important.

Succes! happy