Au obiceiuri foarte diferite, este greu normal. Dar cu ceva efort inveti tot ce trebuie. Problema aici intervine: oricat de mult te-ai stradui sa te integrezi, pentru ei vei fi mereu un strain, niciodata unul de-al lor. Nu as vrea sa zic mai mult despre chestia asta pentru ca ar putea umbri multele lucruri frumoase pe care le au. Deci, daca ai de gand sa mergi pe-acolo, bucura-te de cultura (este spectaculoasa) si obiceiurile lor, invata cat mai multe (nu are cum sa strice), dar sa nu ai pretentia sa fii una de-a lor...
Mai greu este sa te obisnuiesti cu limba lor incurcata si imposibil de inteles.S-ar putea ca si aglomeratia sa fie un impediment pentru tine.
Mie mi se pare greu in franta, altmiteri in Japonia unde limba e sucita rau, iar oamenii sunt duri.
Mai grea e limba si cum sunt scrise literele, tare e frumoasa. ai sa te abdaptezi usor daca stii limba
Locuiesc în Japonia de ceva vreme și sinceră să fiu nu mi se pare greu să te adaptezi la societatea lor atâta vreme cât ai bun simț elementar. Desigur pot apărea mici probleme de comunicare datorita sistemului de scriere si a japonezei dar dispar pe parcurs.
Pai daca iti place asa de mult de ce sa lasi niste oameni care nu stiu nimic despre tine(cei din societatea japoneza) sa te influenteze? E adevarat, nu e cea mai primitoare tara, dar nu e nici „venita din Iad".Da, au unele obiceiuri si reguli destul de anormale, dar pentru ei sunt complet normale.De exemplu, in unele orase(mai mici, ce-i drept) e o dovada de grosolonie sa saruti o persoana pe strada, chiar si pe obraz.Parerea mea este ca nu trebuie sa te lasi influentata asa usor si sa-ti pese mai mult de parerea ta.
Depinde de fiecare. Colegii mei zic ca e greu din cauza limbii, dar in majoritatea tarilor 'mari' se vorbeste si engleza.
aasdu întreabă:
adelina682 întreabă: