Desigur! Am exemple de profesori introverti care sunt foarte apreciati de elevi.
Timiditatea trebuie sa dispara cand esti in fata elevilor, deoarece acestia vor profita de ea. Stiu un profesor timid si da, elevii nu il ascultau, faceau galagie, desi el isi cunostea foarte bine materia. Important e sa ai vocatie de profesor: modul de exprimare, pasiunea pentru materie, placerea de a-i invata pe altii etc. De asemenea, timid nu inseamna introvert.
In clasa trebuie sa explici cat mai bine astfel incat cei care te asculta sa plece acasa cu lectia pe jumatate invatata.
Am avut un profesor introvert 100% si era cel mai exigent din liceu. Nimeni nu misca la ora sa. Se mai lua de noi din nimicuri, dar nimeni nu ii putea face ceva. Stii de ce? Fiindca stapanea materia, avea vreo 30 de ani de predat si nici nu era cineva care sa invete cum se cuvine. Abia cand stii ca esti foarte pregatit poti spune ca profesorul nu isi cunoaste materia (parerea mea).
Oricum se da examen pentru postul de profesor, iar persoanele timide nu stiu cate sanse au daca e sa fie ceva practic -> sa fie o sala cu persoane, iar candidatul sa predea. Timiditatea poate disparea. Cei care vor deveni profesori fac ore de practica. Emotiile vor disparea treptat, iar in caz contrar...pot renunta. E necesar sa fii calm si sa nu transpiri, balbai in fata clasei pentru a nu fi luat peste picior.
Extravert sau introvert => nu conteaza acest aspect. Ambele tipuri temperamentale pot face fata acestei profesii.
Nu cred că are șanse.
Un profesor stă 5-6 ore în fața multor elevi deci o persoană timidă nu s-ar simți în largul ei.
Daca își iubește cât de cât meseria și nu vine acolo cu scârbă și esti tolerant poate sa facă fata, elevii îl vor agrea cât timp e corect ca Prof și ca om.
Nu prea cred, doar daca te fortezi la maxim sa nu mai fii timid. Mi-am dat seama dupa ce am făcut modulul psiho-pedagogic degeaba.
Daca nu suporti galagia si nu stii cum sa te impui des (pentru ca vor faca misto de tine, mai ales la liceu), mai bine alegi altceva.
alexiaionasch întreabă: