| GirthD a întrebat:

Salutare. Vreau raspunsuri serioase

De ce credeti ca femeile conduc mai prost decat barbatii?

Eu zic pentru ca sunt mai putin reziliente in situatii stresante, mai emotive si sunt incapabile sa accepte ca au gresit in trafic. Mereu este vina altcuiva.

Voi ce parere aveti?

18 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Ca nu mai e cazul... Cred ca asta era valabila cand erau mult mai putine femei la volan si se vedeu greselile mai rapid.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu cred ca sunt doar prejudecati luate in brate chiar de ele (majoritatea).
Inca din postura de incepatoare, considera ca nu au cum sa se perfectioneze, asa ca incep din start sa conduca dezinteresate, neasumate. Nu isi studiaza greselile, nu cauta rezolvari, doar "merg si ele pe aici". Vorbesc doar de jumatatea aia dintre ele, care conduce extrem de prost.
Cealalta jumatate s-a apucat de condus cu seriozitate, si-au observat si indreptat greselile din perioada de initiere, si au ajuns sa conduca cel putin ca media barbatilor.
Dpdv biologic nu au nici o scuza sa nu conduca bine. Unele participa si in motorsport, cu rezultate foarte bune.

| GirthD explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Exceptiile nu dezaproba regula.

Ca ai adus vorba de motorsport, acolo este un sport unisex, este exemplul perfect, si nu imi spune ca nu au sanse, sa din cauza ca sunt femei, ca acum totul este egal, ba mai mult in multe situatii sunt mai avantajate decat barbatii

In motorsport, nu am acum o statistica dar putem cauta probabil proportia este de 99% barbati, 1% femei.

Cum se face ca asa este daca ar fi talentate?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GirthD):

Probabil nu le atrage competitia.
Ele primesc aprecieri/validare doar existand, nu e nevoie sa demonstreze nimic nimanui. Barbatii trebuie sa munceasca pentru a primi validarea si respectul celorlalti, de aia fac box, atletism, motorsport samd.
Femeile s-au cam obisnuit sa fie pupate in fund degeaba, de aia nu prea fac performanta nici macar unde ar putea. N-ar castiga nimic cu adevarat, ca deja-s pe un oarecare podium al vietii, puse doar de dragul sexului si al faptului ca majoritatea am fost crescuti de femei.

Absolut corect aici;; Ele primesc aprecieri/validare doar existand, nu e nevoie sa demonstreze nimic nimanui. Barbatii trebuie sa munceasca pentru a primi validarea si respectul celorlalti, de aia fac box, atletism, motorsport samd''

Corect ceea ce spui. Dar cum spuneam eu, sunt mai emotive, cedeaza la nervi si presiune mult mai repede ceea ce le face mai slabe la volan.

Acum daca tii de covrig pe un drum drept, oricine face asta

Un drum de munte, pe gheata si iti sare un urs in fata(sa zicem, un exercitiu de imaginatie). Pot paria cu tine, ca procent barbatii vor reactiona mai bine in situatia asta decat femeile.

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GirthD):

Eu am intalnit multe femei care conduc chiar bine, stiu ce fac.
Raman la parerea mea, cele care conduc prost o fac pentru ca nu sunt asumate, vor doar avantajul de a avea masina, nu muncesc pentru a-si face treaba (condusul) intr-o limita decenta.
La fel cum si o buna parte dintre barbati conduc dezastruos pentru ca au impresia ca s-au nascut binecuvantati de darul condusului "bine". Fac accidente pe banda si tot sunt de parere ca sunt buni la condus. Huidu ar fi cap de afis la capitolul asta, doar pentru ca e celebru si totusi dobitoc. N-ai idee cati exista si nu sunt celebri.

Stiu, sunt mult dobitoci la volan. Norocul femeilor este ca sunt mai 'calme' in situatii normale, in trafic, nu isi asuma riscuri etc.

Si eu raman la parerea mea

De asta sunt bune discutiile

Let's agree to disagree atunci laughing

| Madaxo97 a răspuns:

Dar cine a zis că femeile conduc mai prost decât bărbații? Nu există nicio statistică în acest sens.

| GirthD explică (pentru Madaxo97):

Daca am fi sinceri cu ele am spune lucrurile astea.

Uite urmatoarea situatie

Am spune ca daca iei absolut la intamplare 1000 barbati de toate varstele(peste 18) si 1000 femei(aceleasi criterii) si le dai un traseu, un obstacol, un test

Femeile vor tipa mai des cand le apare ceva in fata, or sa uite care e frana si care e acceleratia, se vor panica etc.

Esti de acord cu mine ca asta s-ar intampla?

| Madaxo97 a răspuns (pentru GirthD):

Nu sunt de acord, asta e doar o ipoteză ce ai spus tu, trebuie să punem în practică ce ai spus să vedem dacă ai dreptate sau nu.
Chiar am citit acum un articol despre asta, și statisticile arată că femeile nu sunt soferi nici mai buni nici mai prosti ca bărbații, totuși s-a dovedit că femeile fac mai multe accidente decât bărbații, 5.9 accidente la milionul de km parcurși, pe când bărbații doar 5.1. Dar atenție, femeile au făcut accidente minore de obicei, mici tamponari, zgârieturi, pe când bărbații fac accidente mai grave cauzate de viteză sau manevre riscante. Și la capitolul morți pe șosele tot bărbații sunt pe primul loc, deci eu cred ca nu ține de gen capacitatea de a conduce bine sau nu. Unele persoane sunt mai raționale iar altele mai emotive, iar aici pot intra și bărbații, nu doar femeile. Cred ca este o generalizare ce spui tu.
Uite aici si articolul https://www.rca.ro/blog/la-volan-rca

| GirthD explică (pentru Madaxo97):

Este opinia ta, ca este o generalizare si este ok, nu ma cert cu tine, discutam, dezbatem

Nu am incredere in statisticile alea dintr-un motiv simplu

Feminismul este in amploare si daca ai spune adevarul ai fi considerat sexit iar ONG-urile s-ar autosesiza si ar fi 'bad business' pentru companiile de asigurari sa spuna asta.

Plus, si vaccinul era promovat ca reduce riscul cu 97% pe urma, iti mai trebuie o doza, pe urma inca 3 boostere pe urma nu ca de fapt nu mai este eficient. VRAJEALA

Cate femei sunt in motorsport si cati barbati? Nu am o statistica dar probabil 99%-1%

Nu imi spune ca e din cauza ca femeile nu au sanse de a concura, nu sunt acceptate etc pentru ca este vrajeala

Orice echipa ar profita la MAXIM DE PR ca sa aiba numai femei si sa bata barbatii, ar pune peste tot pe social media

DAR

Nu se intampla, pentru ca nu sunt femeile la fel de bune la condus de performanta, condus in conditii de stres

Ceea ce le face a fi soferi mai slabi

| Madaxo97 a răspuns (pentru GirthD):

Nici eu nu ma cert cu tine happy tot consider că generalizezi. Te bazezi că bărbații sunt mai buni la condus pentru că nu există femei în industria formula 1 sau raliuri, motocross, dar există să știi, doar că nu este interes așa de mare precum al bărbaților, pentru că femeile nu sunt interesate de aceste sporturi extreme decât în număr mic. Oricum asta nu are relevanta. Dacă ne referim aici strict la condusul pe șosele, un șofer bun înseamnă un șofer care respecta regulile și atât, nu cel care poate face o cursă cu obstacole. Iar regulile le poate respecta la fel de bine o femeie ca și un bărbat, poate chiar mai bine. Eu aleg să cred acele statistici, si pe la știri pe unde am văzut accidente grave, de cele mai multe ori era vorba de bărbați nu de femei, nu consider femeile un pericol pe șosele, unele da, într-adevăr, dar să nu generalizam.

| suntserios a răspuns (pentru GirthD):

Si misogin, nu doar antivax. Pachetul complet. Banui ca esti si homofob pana la sange si pupi icoane in fiecare duminica. Plus daca ai fi american ai vota pe Trump cu doua maini

| GirthD explică (pentru suntserios):

WAA, exact. Trump all the way!

Si chiar vorbesc serios, nu sunt sarcastic deloc.

Cu icoanele nu ai nimerit

Nu iti place Trump sa inteleg. Iti raneste sentimentele cand vorbeste sau ce ai cu el?

| suntserios a răspuns (pentru GirthD):

Nu sunt extremist, homofob și misogin ca tine. Atât tot

| 1onur a răspuns:

Generalizările astea tâmpite nu vor inceta niciodată... mereu avea ceva de spus de rău pentru o fată pentru o femei mereu găsiri orice rahat ba orice prostie frate de undeva ceva scoateți și gata aveți o fixație o direcție atâta de bolnavă și handicapată ca eu n-am văzut în viata mea atâta dușmănie și prostie cât vad la uni de aicia mai terminațivă dracu frate cu rahaturile astea una doua aveți ceva legat de femei sa spuneți sau de bărbați ce atâta prostie eu nu înțelege de ce o țineți atâta de multă dușmănie ura invidie în voi și va hrăniți frate efectiv va hrăniți cu prostia asta Și place la nebunie sa fiți handicapați într-una aveți ceva de spus de femei și bărbați bolnavi mintali...

| GirthD explică (pentru 1onur):

Nu este vorba de misoginism in intrebarea mea, ci de o realitate ce deranjeaza daca o spui

Eu zic ca daca am fi sinceri, intr-o proportie covarsitoare am spune ca daca iei absolut la intamplare 1000 barbati de toate varstele(peste 18) si 1000 femei(aceleasi criterii) si le dai un traseu, un obstacol, un test

Femeile vor tipa mai des cand le apare ceva in fata, or sa uite care e frana si care e acceleratia, se vor panica etc.

In medie, generalizant barbatii vor acea rezultate mai bune.

Eu asa vad si asa sunt lucrurile. Nu crezi ca e adevarat?

| 1onur a răspuns (pentru GirthD):

Eu ți-am răspuns la întrebare cu Adevărul meu cu Adevărat.