| nyoentox2002 a întrebat:

Salutare! Vreau sa mă duc în Germania la căpșuni! O sa merg cu 2 prieteni!
Faza e cum fac sa îmi ascund banii sa nu mi-i fure nimeni? E o idee bună să îmi cumpăr un mini seif? Că gen in camera o sa fim 3!

51 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Mai citește o dată ce ți-am scris:
1) Nu ai cum să muncești 12 ore pe zi, 7/7. Fizic vorbind nu ai cum.
2) Nu decizi tu câte ore muncești. Patronul decide câte ore are nevoie de tine.

| nyoentox2002 explică (pentru johnnny123):

Prietenii mei tot așa munceau

| nyoentox2002 explică (pentru Simpatic):

Atunci zi tu un job mai ușor platit cu minim 9 euro la ora net, care pot munci 12 ore, 7 din 7 și platit la saptamanalaughing)

| johnnny123 a răspuns (pentru nyoentox2002):

Ok, atunci anunță-ne când ai adunat 15.000 euro din cules căpșuni...

| Simpatic a răspuns (pentru nyoentox2002):

E simplu, in Romania o asistenta/asistent medical cu vechime (banuiesc minim 10 ani vechime) i-a pe 8 ore in jurul a 360-400 de lei, pe 8 ore nu pe 12! Deci cam cei 9 euro /ora de care zici!
Dar trebuie scoala.
Asa ca nu te astepta ca un necalificat din UE sa ia mai mult ca un medic primar aici, caci nu e real!

| nyoentox2002 explică (pentru Simpatic):

Eu vreau doar bani și atât, că nu stau toată viața sau câțiva ani! 9 euro cred că iei in străinătate! In românia un curier glovo poate lua cam 6-7-8 euro la oră în orașele mari brut!
Dar știi care e faza mișto? Că la glovo sau tazz cartea de munca nu e procentuală, e fixa și dacă faci 500-1000-2000-3000-4000 lei pe săptămână scazi 8-10% comisionul flotei +cartea de munca care e 330 lei pe 8 ore, 160 pe 4 ore și 80 pe 2 ore

| nyoentox2002 explică (pentru johnnny123):

Macar 10000 daca adun

| NLS a răspuns (pentru nyoentox2002):

9 euro pe ora s-ar putea sa castigi, doar DACA angajatorul e corect.

INSA: nici in visele tale nu o sa lucrezi 30 de zile pe luna.
In primul rand ca nu o sa poti. Ori de oboseala, ori din cauza ploilor, care in Germania sunt dese in unele regiuni.

Mancarea (pe ieftin) e aproximativ 300.

N-am auzit pe nimeni sa ceara doar 150 pentru cazare, nici daca e vorba de containere.
Daca sunt camere, e aproximativ 300 (sau mai mult).

Din ce am mai auzit pe la persoane care au fost, mai mult de 10-11 ore pe zi nu lucreaza nimeni.

Intamplator, am un var mai indepartat care mai merge sezonier la capsuni.
Cel mai mult a venit cu 2300, dar de regula, se intoarce cu 1800-1900e pe luna.

Insa toate astea sunt amanunte, si sunt variabile.
Cel mai mult conteaza daca angajatorul tau e serios, sau isi bate joc si urmareste sa isi fraiereasca racolatii.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu. Ai nevoie de un portmoneu la piele.

| nyoentox2002 explică (pentru NLS):

150 euro dar stam 3-4 băieți în camera

| mastadont a răspuns:

Sfatul meu e să nu te duci. Am un prieten care chiar vara asta a fost la căpșuni dar cică nu faci bani cum crezi tu, și se bat românii pe căpșuni de zici că-i război. În plus, o să te pună să culegi tot din același loc până sunt culese toate căpșunile și te va plăti mai puțin pentru cele stricate. Din câte am înțeles eu de la prietenul ăsta al meu, erau zile când de-abia își făcea bani de mâncare, după vreo lună a renunțat și și-a căutat de muncă în altă parte.

| nyoentox2002 explică (pentru mastadont):

Și eu am un 2 prieteni, unul a venit în 2 luni cu 4000 euro, altul a venit cu 10000 euro un 4 luni jumate

| imicumparjocuri156 a răspuns (pentru johnnny123):

Haha, in sfarsit un om realist, sunt multi care se lauda ca muncesc non stop dar ei nu fac nimic, cum era adrian niculescu mare scroc, auzi cica muncea de dimineata pana seara timp de 10 ani, de spalat hainele cand le spala? de gatit? o pauza de odihna? si ce viata e aia?

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru nyoentox2002):

Prietenii aia ai tai te mint... tu nu vrei sa ne asculti, treaba ta.

| nyoentox2002 explică (pentru suntserios):

Aici tine de cate ore bagilaughing)

| nyoentox2002 explică (pentru mastadont):

Depinde și unde nimeresti

| nyoentox2002 explică (pentru NLS):

Ce nu știi, la căpșuni prietenii mei lucrau în seră, in seara e altceva, nu te apleci!

| painecuzahar a răspuns:

Exista carduri,

| nyoentox2002 explică (pentru painecuzahar):

Dacă lucrezi la negru nu merge cu cardul și dacă vrei să scoți plătești și taxe in Romania, că sa îi scoți trebuie sa îți faci programare

| sammie a răspuns:

Da, daca tu crezi ca e benefic atunci e o idee buna!

| sammie a răspuns (pentru nyoentox2002):

Ai grija doar sa nu obosesti prea tare. 12 ore la cules de capsuni este destul de mult si obositor!