Cit ar fi putut sa reziste ce arati tu impotriva rusilor? Pai rusii erau mincati de mult, nu mai ieseau din vagauna lor, daca nemtii nu ar fi fost atacati din toate partile.
Si numai Germania singura ii luau pe rusi intr-o noapte deci vorbesc de germani, de armata cel putin 70%, asa ei sau dus peste tot.
In conditiile existente, nu se mai putea, pentru ca deja venise si americanii, erau toti peste ei gramada di toate partile.Chair de rezistau unde spui tu, veneau ailantii din vest si trebuiau sa capituleze.
Sau rezistau la rusi si pierdeau Germania, tot acolo se ajungea. Tara na cedato nimeni rusilor, rusii nici nau intrat sa se bata cu care ain RO.
Doar ca guvernantii analizind situatia, sau predat sa zic asa.
Greseala romanilor a fost ca dupa ce sau dus peste rusi si au luat inapoi bucovina si basarabia, ei au fost fortati de germani sa mearga mai departe.
Atunci ei ar fi trebuie sa se retraga, sa ramana pe granite, dar nu stiu de s-ar fi putut.
Insa eu asa as fi facut, as fi spus lui Hitler, aia a fost intelegerea, acu ma retrag, sau devin neutru.
Hitler ar fi spus sa ne predam, ne predam si aia ar fi fost, nu am mai fi fost acuzati ca si tara inamica.
Ce putea sa ne faca Hitler? Sa ne ocupe tara, care deja era ocupata asa si? Eram o tara ocupata de Germania si rau rau nu cred car fi fost comparativ sa fim ocupati de rusi, niste salbateci, niste neseriosi.
Unde pui ca dupa razboi, poate am fi ramas si cu teritoriile intregi, ar fi fost multe sanse sa fie asa.
Deci RO nu trebuie sa avanseze dincolo de Nistru, asta e clara, deja devenisim si noi tara invadatoare.
Daca ne mai si incapatanam sa rezistam cum spui tu sau care spune asta, atunci poate ar fi fost si mai nasol.Stii de ce?
Pt ca rusii odata ce erau tinuti pe loc, aliatii din vest, ar fi ocupat ei toata Germania, asa ca rusu, nu ar mai fi avut influenta spre centru europei, chestie ce iar fi facut sa ne calce pe noi in picioare, iti dai seama ce ura ar fi avut atunci aia pe romani
Chestia e ca odata ce Germania era luata, restul trupelor capitulau, daca trupele sa zici ar fi continuat sa lupte fara tara lucru ce nu se intampla, dar vorbim asa ipotetitc, atunci da, era o idee buna sa rezistam cit mai mult in fata rusilor, pentru ca veneau aliatii cit de mult spre est, s-ar fi intilnit si ar fi invis armaltele romana, germana si ungara aici in Moldova, asa rusii ar fi avut influenta din parti in europa.
Am fi fost ocupati de americani, de englezi, de aliati in general, dar lucru asta nu avea cum sa se intimple nici ipotetic, odata ce tara este luata, trupele pe unde sunt capituleaza.
Poate daca erau japonezi, aia da ar fi luptat si singuri si fara tara .
Deci ce masura s-a luat atunci a fost buna, alta mai buna nu vad ce ar fi putut sa se faca.
E o mare diferenta ca rusii au intrat ca asa zisi aliati. Daca intrau ca si invadatori probabil acum am fi fost si noi o tara ex URSS.
Când regele l-a arestat pe mareșalul Antonescu, trupele sovietice erau deja in Moldova de 3 zile.
Războiul era deja ca și pierdut pentru Axa Berlin-Roma, nu mai era scăpare.