| BRG a întrebat:

Salutări tuturor de pe TPU vă rog mult să mă ajuta-ți cu un răspuns la această întrebare, am diabet zaharat tip 2 adică fără insulină ieri mi am făcut glicemia și am avut 285, azi am zis că poate reduc glicemia dacă î mi fac singur reflexo, întrucît am acasă harta cu punctele pe talpă, zis și făcut, am lua harta tălpilor, și am masat zona unde arată pancreasul, mă gîndeam că va scădea brusc sau treptat glicemia, cît tim î mi făceam masaj, simțeam în corp cum se răcește și încălzește zona, simțeam cum aruncă insulina, după masaj mi am făcut o glicemie și era 546, de ce oare urcase atît de mult, și după jumate de oră era 404, crede-ți că mai întîi urcă brusc, și apoi scade treptat? Mulțumesc tuturor pentru răspuns. Duminică plăcută Cristi.

Răspuns Câştigător
NOname
| NOname a răspuns:

Cristi, eu în locul tău aş posta această întrebare la "Sănătate". Acolo ai mult mai multe şanse să fie citită de utilizatori cu experienţă în domeniu, să primeşti un ajutor specializat.

Sănătate, Cristi! Numai bine!

3 răspunsuri:
| micurutza2005 a răspuns:

Da e ca si cum ti-ai fi facut testul de glicemie provocata stii cum se face? la spital iti face glicemia apoi iti da glucoza pulvis sa bei ceea ce iti ridica glicemia mult dar nu mai mult de 180 la oameni sanatosi, apoi iti recolteaza din nou glicemia la 1ora 2 ore 3ore iar daca esti sanatos glicemia scade treptat daca nu ea urca sau iti mentine valorile ridicate ceea ce indica diabetul.asa si tu fiind cu diabet ti-ai stimulat zona si a crescut glicemia sau poate nu ai facut corect masajul, normal ca creste daca o stimulezi dar trebuie sa scada treptat daca ceea ce ai facut e benefic organismului numai ca la diabetici nu scade asa repede si normal ca si la cei sanatosi dar e bine ca a scazut macar la 404 cum ai zis, oricum e mare si aia si inseamna ca nu iei trat.corect sau nu te alimentezi corect si asa nu o tii sub control cum trebuie, nu te juca cu diabetul e o boala parsiva daca il tii sub control poti sa traiesti mult si bine dar daca esti neglijent cum esti acum poti chiar sa faci coma hiperglicemica, sa fie foarte grav sau sa treci pe insulina permanent.de ce nu intelegi ca trebuie sa ai un regim de masa si sa le respecti toate daca vrei sa fi bine daca nu o sa tot suferi mereu si iti agravezi si celelalte organe, ajungi la probl.cu auzul, rinichii, vederea din cauza diabetului pe care nu le mai poti remedia si o sa iti para rau ca nu ai respectat cu strictete totul. apoi determinarea cu glucotestul (aparatul de testat glicemia) nu e asa exacta ca si recoltarea sangelui din vena precis daca o aveai asa mare din sangele capilar inseamna ca din sangele venos era si mai mare glicemia asa ca ai glija puteai sa faci coma diabetica la asa valori mari peste 500 glicemie.ai grija de tine. daca mai e ceva sant aici.

| CoquineNoire a răspuns:

Nu prea ma pricep la glicemie,dar iti dau un sfat pentru vindecarea in timp a diabetului, sau macar a ameliorarii simptomelor (glicemie mare etc).
o cura cu argila care se ia intern, sub forma de granule sau capsule, sau, argila de la Bocan (cam 20 lei este,un pic mai scumpa decat celelalte), iti va scadea glicemia si este buna pentru organism in general, vindeca si alte afectiuni.

http://tratamente-naturiste-diabet.blogspot.com/......bocan.html

si mai sunt si alte marturii pe net, da un google, bafta.

| Dantewashere a răspuns:

Http://www.sfatulmedicului.ro/......endent_861 poate te ajuta si succes in viata si mama mea are acelasi tip de diabet da ea nu are glicemia atat de mare ( are in jur de 125 150)