| BRG a întrebat:

Sărut mînuțele și bună seara, multă lume zice să renunț la coca cola, întrucît am diabet, dar nu pot, sînt dependent de dulciuri și știu că mi am făcut un obicei prost de a mînca ne sănătos, voi stimați prieteni de pe TPU ce î mi recomandați, dulciurile pentru diabet sînt foarte scumpe.

Răspuns Câştigător
| iubita15 a răspuns:

Buna Cristi! E prima oara cand scriu.Si fostul meu sot are diabet,si el mananca dulciuri,important e sa nu mananci cu zahar, dulcirile le poti prepara si in casa cu zaharina, stiu ca cele din magazin sunt "piperate" la pret.Eu iti recomand dulciurile cu zaharina, poate ti le face sotia sau prietena ta.Sunt gustoase.Iar daca iti place si gemul sau dulceata si pe aceasta o poate prepara cu zaharina si nu cu zahar, intr-adevar nu e la fel de dulce ca cea cu zahar, dar este buna si nici nu-ti face rau.Si eu consum multa cola, sunt cam dependenta de ea, dar asa incerc sa ma las de cafea...pentru ca servesc 1 litru de cafea la zi si e cam mult... Sper ca ti-am fost de folos.O seara placuta si salutari de la Borsec.

11 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

Daca nu te lasi de dulciuri o sa ajungi mai rau in viitor. Bea si tu ceva diferit mananca ceva nedulce.

caramela
| caramela a răspuns:

Buna dimi, eu nu am sa te critic pentru ca nu e frumos, dar o mica povestioara adevarata iti pot zice...am un var care de-la varsta de 12 ani acest copil nu stie ce gust are apa bea numai coca cola, la 14 ani a cazut in coma nestiind ce are, in urma analizelor, rezultatul a fost sfasietor atat pentru el, cat si pentru parinti spunundu-i ca are diabet si trecandu-l direct pe insulina, astazi are 19 ani si culmea e ca tot acelasi lichid consuma, adica coca-cola, medicii spunandu-i ca nu are voie de absolot nimic dulce, dar nici suc nu e recomandat, si asfel a devenit dependent de insulina facand si de 5 ori pe zi. Acum a inceput sa regrete ca nu a ascultat sfaturile celor dragi, dar este mult prea tarziu, totusi nu este tarziu sa isi dea sansa la viata sa mai ramana alaturi de noi. In concluzie, doar tu poti hatara ce vrei sa faci cu viata ta, nu crezi ca e prea frumos aici pe pamant ramanand mult timp alaturi de cei dragi? si eu sunt foarte bolnava, dar ma incurajeaza cei dragi si ma ridic din nou stiind ca au nevoie de mine aici pe pamant. Itidoresc sa ei o decizie inteleapta si sa ne mai auzim mult timp pe acest site, felicitari celor care au conceput acest site pentru cei ca noi bolnavi fiind gasim uneori alinare. O zi cat mai frumoasa:X:X:X:

| Graphee a răspuns:

Bună Cristi,
În primul rând gândeşte-te la sănătatea ta, este mai importantă decât toate şi ar trebui să fie întotdeauna. Fă-ţi ceva care să nu fie dulce, dar să îţi placă. Şi nu mai bea coca cola, mai bine bei un ceai rece.
http://www.coolinaria.ro/a/128/O-viata-fara-zahar.html
http://www.sfatulmedicului.ro/arhiva_medicala/mancare+pentru+diabetici

P.S: Există multe feluri de mâncare foarte gustoase, nu trebuie să consumi dulciuri, şi în cazul băuturilor, Coca-Cola.

Sper să îţi schimbi 'obiceiul', fă-o pentru sănătatea ta, dacă vei mai avea nevoie de sfaturi, doar întreabă!
Numai bine tuturor userilor.

| Graphee a răspuns:

A da, am uitat. Dacă vrei, poţi să consulţi un medic nutriţionist specializat în diabet. Te vor ajuta cu multe sfaturi, care s-ar putea să îţi schimbe metabolismul.

Baftă!

| baru a răspuns:

Sall Cristi. Nu dulciurile sunt o asa problema, ci Coca Cola. Este cel mai rau. Te rog frumos incearca: Pune cola intr-un pahar, in pahar un cui. Dupa o saptamana, sa-mi spui ce ai vazut. Garantez ca nu vei mai bea. Pa!

| SteauaNordului a răspuns:

Buna cristi
eu cand am greturi beau cola. nu mai iau metroclopramid. si beau cola din placere nu din dependenta.
cunosc multi diabetici care beau cola dar beau cola zero sau light.
nu am nimic de la cola, cei care zic sa faci nu stiu ce expermente sunt convinsa ca nu le-au incercat si ei acasa, o spun doar ca sa se dea rotunzi. intr-adevar e nociva dar nu asa cum zic oamenii. mie nu mi-a ruginit nici cuiul, nu mi-a curatat nici jantele la masina nu mi-a scos nici piatra de pe wc. ( pentru asta recomand domestos, nu cola)
cat despre dulciuri, ai pofte pentru ca asta iti cere organismul.
daca ar fi sa alegem sa mancam "sanatos" am muri pentru ca noi avem in corp nevoie de de toate: carbohidrati care ii gasesti in prajeli mai ales, sare : pentru ca facilitatea producerea de suc gastric, care are clor ( formula sarii de bucatarie: Na Cl) zahar si grasimi pentru energie.
daca esti insulino dependent mananca ce vrei tu, dar fa-o moderat. traiete normal, dar cu moderatie
sanatate

| Sophie90 a răspuns:

Eu daca nu mananc ciocolata in fiecare zi imi este rau si pot lesina (acum nu zic o ciocolata maca un patratel mic )eu zic ca suc sa bei timbark

| Just1dream a răspuns:

Diabetul este o boala ce se poate tine cel mai bine sub control din alimentatie dincolo de medicamente, ce vin in completarea noului regim de vita. dulciurile si sucul Coca-cola iti fac foarte mult rau. singura solutie este sa gasesti tu motivatia pentru care sa te abtii de la consumul lor, inlocuindu-le cu alte bauturi si mancaruri gustoase, dar care sa nu contina la fel de mult zahar. dulceata naturala din fructe si diferitele salate pot inlocui oarecum dulciurile.
stiu ca suna greu, dar trebuie sa combati boala mai ales din alimentatie avand un stil de viata cat ma sanatos.
P.S. stiu destule lucruri despre boala asta pentru ca tatal meu are diabet si este o marturie vie a faptului ca vointa de a combate diabetul prin stilul de viata a facut "minuni".

| basexcu a răspuns:

Cate tone ai?

| AndradaMrrr a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa renunti la cola si la dulciuri si sa mananci fructewinking unele sunt la fel de dulci ca si ciocolata big grin
fundita? plz plz plz puppy dog eyes

| micutadhampir a răspuns:

Cola zero si bomboane solano. sau tic-tac, sau guma de mestecat de orice fel. Astea sunt fara zahar si nu sunt asa scumpe.