| Heyndrich01 a întrebat:

Săturat find de lipsa de oportunități (de orice fel) ce nu le găsesc în orașul meu ardelenesc de provincie, vreau prin august să mă fac bucureștean.

Știu că îi un oraș mizerabil, că îi aglomerație, că sunt altfel de oameni acolo, că este mai scump. Dar toate acestea de câțiva ani le vad și în orașul meu (Sibiu), deci sunt oarecum obișnuit cu ele.

Deci, ajutați un biet ardelean tânar ce nu a călcat până acum dincolo de Carpați, cu niște răspunsuri.

1. Găsesc o garsonieră decentă până în 250 euro într-o zonă aglomerată și cu multe șaormării sau cel puțin lângă un mall (și care ar fi zona)?

2. Sunt periculoase cartierele Militari, Berceni, Rahova și Apărătorii Patriei?

3. Este suficient de mare un sector, încât să găsesc în el joburi, magazine și tot ce mai îmi trebuie mie, fără să trebuiască să ies din el?

Spuneți-mi la ce să mă mai aștept de la acest oraș, ca să nu mă sperii când pun piciorul în el.

Mulțumesc anticipat!

PS: N-am copii și nici nu o să am în următorii 5 ani. Nu mă interesează școlile și grădinițele prin urmare.

6 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

1. O garsoniera pana in 250 euro cu ceva ceva chin poate vei gasi, dar sa nu te astepti sa fie decenta.

2. Nu nu sunt periculoase. In afara de o zona limitata a Ferentari ului Bucurestiul nu este un oras periculos, cel putin nu mai periculos decat alt oras din tara.

3. Un sector din Bucuresti este mai mare decat 95% din orasele din tara.

E extrem de mare, daca iti gasesti job in partea cealalat a orasului decat chiria sa te astepti sa pierzi pe drum minim 1 ora

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă nu găsești la Sibiu, nu o să găsești nici la Bucale. Mută-te la Paris, acolo gunoier găsești sigur.

| anonim3248 a răspuns:

În București cu chirie îți trebuie minim 3000 lei pe lună salariu.

| anonim3248 a răspuns:

Să ai minim 1500 - 2000 de euro la tine din care să trăiești și să plătești chirie până vei lua salariu de minim 2500 lei.

| anonim3248 a răspuns:

Bucureștenii sunt oameni normali și cu care nu ai treabă și prețurile din supermarket sau hipermarket sunt aceleași ca în toată țara unde sunt aceleași magazine.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca tu nu esti capabil sa gasesti de munca in orasul tau de provincie, ce naiba cauti la Bucuresti?
Mai ales ca-ti pute capitala, dar vrei chirie in buricul Bucurestiului sub 250 euro, ceea ce evident nu-i posibil.
Cauta-ti servici online si daca ai semnat contract, muta-te, daca nu, apai nu risca sa mergi in capitala, ca nu alearga cainii cu covrigi in coada.