anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Scenariu comico-fictiv, dar întrebările de la final, serioase. big grin

Să zicem că faceți parte dintr-o bandă interlopă. Clanul vostru se luptă în săbii cu clanurile rivale.
Cei din clanul vostru sunt buni spadasini, știind să mânuiască eficient o sabie. Toți, mai puțin unul dintre voi, cel mai tânăr. Acesta a fost plecat câțiva ani în străinătate.
La mânuit sabia e stângaci, neîndemânatic, de aceea nu a fost interesat să lupte, să participe la dueluri și evită orice confruntare.
Când e o luptă în săbii cu clanurile rivale, acesta stă pe margine, asistând doar.
Ei bine, într-o seară sunteți atacați cu săbii de o bandă rivală. Luptă e acerbă.
Tatăl și fratele lui sunt răniți cu sabia de 4 indivizi din clanul rival. Cei 4 continuă să-i lovească.
Dintr-o dată, tânărul cu pricina ia sabia tatălui său, căzută pe jos, și îi atacă pe cei 4.
În mod surprinzător, se descurcă și mânuiește sabia cu mare dexteritate, precum un expert, mai eficient decât toți membrii din clanul său, lăsând muți de uimire atât pe ai săi dar și pe rivali.

Acum întrebările:
De ce dacă era bun spadasin, s-a prefăcut a fi neîndemânatic?
Ce rost avea să ascundă asta?
Credeți că în timpul în care a fost plecat din țară a învățat să mânuiască o sabie sau s-a antrenat în secret în țara natală?

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

De ce a tinut secret ca e bun spadasin poti vedea si din filmele cu Bud Spencer-acel om care stie ca e puternic, cu mult mai puternic decat toti din jurul sau foarte rar isi foloseste forta respectiva pentru ca toti cei mai puternici sau mai destepti decat media au si intelepciunea necesara de a nu se lauda cu respectiva putere sau intelepciune-sau mai exista si o a doua varinata ca pus in fata unor greutati si situatii limita in om se activeaza niste puteri latente care ies la suprafata doar in situatii limita. Bunaora de multe ori in viata cand suntem in fata unor situatii limita si de mare pericol actionam cu totul altfel decat in mod normal. Exemple as putea aduce dar cred ca o sa gasesti pe parcursul vietii tale si nu are rost sa scriu aici istorii mai mult sau mai putin lungi dar cert este ca la o adica cand povesteam cu colege trecute prin viata au zis ca nu stiu de unde au avut atita putere in situatii limita dar a dat Divinitatea aceasta forta.Inclusiv mama mi-a povestit in acest sens mai multe din viata ei si inclusiv eu am avut nevoie de multe ori de aceasta forta nu numai fizica dar de multe ori cea sufelteasca.Si la ultima intrebare raspunsul este ca tot ce se poate.Si a avut tot dreptul sa ascunda.Un om evoluat spiritual niciodata nu o sa se laude cu puterea pe care o are.Ci va sta mai calm si mai linistit decat altii deoarece isi cunoaste forta pe care oricind o poate folosi la nevoie.Dar nu o sa o foloseasca nicicind in mod demonstrativ.In mod demostrativ o folosesc doar cei nesiguri si mediocrii.

5 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Țiganii ăia nu se bat, Rozo. Ei doar fac scandal.
Dacă apare jandarmeria cu câțiva maidanezi, se urcă pe gard războinicii tăi de diaspora.

| johnnny123 a răspuns:

Tu te plictisești îngrozitor, nu?

Altfel nu ai repeta aceleași întrebări în forme din ce în ce mai ridicole.

| anonim_4396 explică (pentru johnnny123):

Îți dau un sfat: dacă nu-ți convine ce postez, șterge-mă din listă sau dă-mi ignore că să nu-ți mai apară ce postez.
Apropo, răspunsurile sarcastice nu te fac să pari mai inteligent.winking

| johnnny123 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu aș putea să-ți urmez sfatul. Sunt mult prea fascinat de întrebarea ta despre expertul care-și ține secrete aptitudinile. Prima dată acțiunea avea loc într-un birou, acum s-a transformat într-un film cu spadasini.

Sper că în următorul episod acțiunea va avea loc pe o navă spațială.

| Hammurabi a răspuns:

Tu trebuia să te faci scenaristă. Nu degeaba personajul tău preferat e Zorro. laughing
Ți-am mai răspuns la o chestie aproximativ similară și nu ți-a plăcut.
În viața de zi cu zi, rațele nu se transformă în lebede.
Știu că e incitantă ideea, dar în realitate nu se întâmplă asta, sau eventual, se întâmplă extrem, extrem de rar o chestie aproximativă și atunci se transformă în scenariu de film.

Da, e o chestie foarte plăcută să stai și să visezi cum toți cei care te desconsideră sau nu te-au apreciat niciodată, se trezesc peste noapte cu tine un supererou care îi va lăsa muți de uimire și îi va spulbera pe toți.
Toți, dar absolut toți copii visează chestia asta la un moment dat. laughing