Oare exista rai sau printi in iad? Daca crezi in notiunile de ''rai'' si ''iad'', n-ar trebui sa pui in discutii astfel de intrebari
Imi cer scuze liviu in cazul asta. poate o sa revin c-un post maine la intrebarea ta ca acum sunt prea obosit iar psihicul care si asa e vai de mama lui nu prea ma ajuta
Si acolo si acolo. oricum o duci bine. dar parca print m-ar mai atrage un pic, decat sa ma puna Sf Petru sa culeg buruienile
Deci fara sa ma gandesc prea mult, aleg printzisor
Dupa cum ai pus tu intrebarea, ma tenteaza sa aleg varianta cu printesa
Ne intalnim in iad, deci?
Inca nu ma gandesc sa mor, dar daca s-ar intampla cred ca as vrea sa fiu un sclav al raiului, nu de alta, dar nu suport caldura degajata de smoala topita din iad...si mi-am amintit un banc; doua surori mor in aceeasi zi; una dintre ele a fost fata cuminte toata viata, inca isi mai astepta mirele, pentru a-i darui comoara ei,,,, virginitatea, cealalta sora, fata desteapta si-a trait viata si a avut pe cine i-a poftit inima! acum amandoua s-au dus, si au ajuns in rai, acolo dupa cum se stie, fiecare trebuie sa fie util, sa faca ceva.sf.petru le cheama pe amandoua si le spune la fiecare care le sunt indatoririle:cea cuminte, sa smulga toate buruienile din stratul de salata, si pe cea mai putin cuminte a pus-o sa dea cu matura prin curtea raiului. cea cuminte se opreste din plivit, si suparata ii spune lui sf.petru: PE aia ca a fost o curva toata viata, ai pus-o la treaba cea mai usoara, iar eu ca am fost cinstita, ma pui sa muncesc in soare! la care sf.petru ii spune: D-zeu ti-a dat s-o dai, nu sa vii cu ea in RAI! (ati inteles, nu!)
Flav, eu specificai ca nu are tenta religioasa intrebarea, ci era pur si simplu metaforica.se referea la felul in care privesti viata, daca esti ambitios sau nu.in fine, ceva de genu.
Flav,eu specificai ca nu are tenta religioasa intrebarea,ci era pur si simplu metaforica.se referea la felul in care privesti viata,daca esti ambitios sau nu.in fine ,ceva de genu.
Tine de credinta.deci nu pot raspunde decat astfel.sclavul raiului, avand in vedere ca smerenia este inaltatoare si slujirea celorlalti insasi misiunea Mantuitorului Iisus Hristos. el a spus; daca cineva vrea sa fie mai mare peste ceilalti trebuie sai slujeasca. daca noi pe pamant am lucra nu pentru noi, in egoismul nostru ci pentru binele tuturor, nu pentru bani ci pentru desavarsirea noastra ca rasa umana si eradicarea tuturor tarelor lumii acesteia, si chiar a mortii altul era cursul istoriei.