anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Scopul suprem al vieţii constă în?

Dobândirea fericirii, indiferent dacă aceasta echivalează cu evitarea suferinţei şi căutarea plăcerii (Epicur), atingerea seninătăţii sau a calmului sufletesc (Zenon, Chrysippos, Seneca, Epictet, Marcus Aurelius), cultivarea moderaţiei (Aristotel) sau asumarea unor principii normative universal valabile (Immanuel Kant) ş.a.m.d.

Asumarea durerii, a bolii, a chinului reprezintă filonul din care izvorăsc cele mai prolifice acte de creaţie.

http://floringeorgepopovici.wordpress.com/......nietzsch e/

Răspuns Câştigător
| gemeni6226 a răspuns:

Eu nu am facultate de filozofie dar sunt convinsa de faptul caci scopul vietii este sa ajungi sa fii multumit de tine si de alegerile pe care le faci in viata astfel incit sa te simti mereu multumit de alegerile facute, sa fii mereu impacat cu tine insuti, sa nu depinzi de nimeni, sa te ierti, sa fii multumit de ceea ce ai realizat in viata.Sa-ti fii prieten sa te apreciezi.

3 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Mai corect spus, scopul vietii e ala care-l simte fiecare, ca ce simte ca vrea, simte pentru ca ii face bine, si aia va cauta, deci tot binele, indiferent care din cele de mai sus. Doar ca pentru mine e prima varianta sa zicem, pentru alalat a doua varianta, dar rezultatul este acelasi, obtinerea binelui.

| Bizon95 a răspuns:

Citat din "The Last Samurai"
-crezi ca un om isi poate schimba destinul?
-cred ca un om ar trebui sa faca tot ce poate, pana cand destinul i se dezvaluie!

SAME SHlT here, scopul vietii este ala pe care o sa il vezi, CAND O SA IL VEZI!

| ChrisRo a răspuns:

Nu exista vreun scop binedefinit al vietii. Intrebarea asta si-o pun de obicei persoanele care au viata goala. Scopul vietii este sa te simti bine, sa faci tot timpul lucruri sau activitati care iti aduc placere si/sau multumire. Cand nu ai ce face si te plictisesti, te intrebi care este scopul vietii.