| AnneM123 a întrebat:

Scriu aici pentru ca nu am cu cine sa vorbesc, am ramas fara nimic si fara prieteni, toti cand au vazut ca sunt in starile astea depresive, m-au lasat usor usor, cum sa fac doamne sa-mi revin ca nu mai stiu pe ce cale sa o apuc? Este cineva aici care a trecut prin asa ceva? Cum v-ati ridicat? Cum v-ati ajuns cu banii daca nu puteati munci?

20 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

"| AnneM123 ...nu am cu cine sa vorbesc,"

bântuie unul pe-aici, incearcă

https://www.tpu.ro/......u-voi-azi/

| Frank51 a răspuns:

Care este problema mai exact? Banii sau starea de sănătate?

| AnneM123 explică (pentru Frank51):

Starea de sanatate

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Hei, ce mai faci? Cum mai ești?

| Sophieka a răspuns:

Auzi...
Sfaturi ai tot primit.
Link-uri pentru meditatii ai primit.
Sugestii ai primit.
Pe Facebook pe grupul de terapeuti / psihiatrii nu cred ca ai intrat.

Normal ca te-au parasit toti...Ca sunt satui de starile tale si lipsa ta de initiativa.

Cum sa te ajungi cu banii daca nu muncesti? Ia initiati-va daca vrei sa iti revi, daca nu, adio.

| CleanHeart a răspuns:

Te ai pe tine și pe caracterul tau care trebuie sa fie puternic

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E de lucru în privința vindecării depresiei. Citește cărți pshilogoice. Vorbește cu un psiholog, si preotul te ajuta în astfel de situații.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Si eu ultimii 3 ani i am petrecut total singur intr-un nou oras in care nu mi-am facut prieteni, stiu e greu si apasator ca de fiecare data cand intri pe usa casa sa fie goala, nu am frati, cu parintii vorbesc de 2 ori pe luna la telefon, nu am cunostinte in orasul asta, prietenii tot asa daca nu te mai vezi cu ei 3, 4 luni te uita... am ajuns la concluzia ca singuratatea face parte din viata si are si ea un scop, nu poti sa te maturizezi daca o arzi toata ziua prin discoteca. Intr un final o sa te obisnuiesti chiar daca nu ti face bine mental si emotional. Cu bani cred ca mai toti tineri o duc greu mai ales daca te intretii singur si ai si vicii.eu pe luna raman cu 600-400 lei pentru mancare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Cum zici ca nu ai pe nimeni daca din intreabrile tale reiese ca ai partener sexul sau poate chiar iubit. Nu pricep. Eu chiar si cu asta cu care fac sex acum desi nu imi este iubit tot vorbim o ora pe zi pe wapp....adica e ok, mai am si cu cine discuta.

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Nu am avut stari depresive. Tocmai pentru ca mereu am cautat o rezolvare. Mereu am lucrat ceva. Cu banii? Cand nu am avut... am baut apa sa-mi amagesc foamea. Crede-ma, nu mi-a fost usor. Voi va plangeti ca nu aveti bani de mers la terase si de haine la ultima moda. Nu astea sunt problemele reale in viata. Revizuieste-ti dorintele, anturajul si ia viata in piept!

| AnneM123 explică (pentru Dandiiiiiiii):

Eu ziceam de bani de terapie, nu de iesit la terasa

| Dandiiiiiiii a răspuns (pentru AnneM123):

Mai bine discuti cu prietenii, cu familia. Nu pltesti sa-ti spuna cineva cat de vinovata esti ca ai ajuns aici. Nu te ajuta cu nimic terapeutul.

| RosaliaOriginala a răspuns:

Mergi la munca

| AnneM123 explică (pentru RosaliaOriginala):

Am mers ani de zile, acum am clacat

| MironMihaela a răspuns:

Terapia cu animale ajuta si meloterapia...pe moment...

| Drubble0111 a răspuns:

Solutia la genul acesta de probleme nu e una directa pentru ca probabil ai incercat sa fii puternica ani de-a randul si sa nu "cazi" emotional, dar asta nu e un mod de viata usor ci foarte taxant. Sanatatea se deterioreaza supusa la stres constant si depresia se extinde in orice activitate. Nu mai poti avea o conversatie fara sa simti ca ai pierdut speranta, nu mai poti lua o decizie legata de viitor fara sa simti regret si lipsa de putere. Pe termen scurt, poti incepe prin a cauta ajutor acolo unde se poate. Daca e ceva familie, un prieten care e dispus sa asculte, e un inceput, dar vindecarea emotionala nu poate sa depinda de cei din jur. In general, cei apropiati asculta, o data, de doua ori (poate chiar si de 100 de ori) dar la un moment dat si ei se simt frustrati pentru ca nu te pot ajuta. Nu exista o cale de scapare pentru ca nu poti scapa de tine insati. Acceptarea a ceea ce esti, cum esti... esti singura care are puterea sa faca asta. Inloc sa te fortezi sa iesi din acea stare, poate ajuta sa fii mai blanda cu tine, sa iti oferi sprijinul de care ai nevoie. Treptat vor aparea si solutii, dar ca sa le vezi ai nevoie de putina claritate mentala. Banii intr-adevar sunt problematici mai ales cand starea de sanatate e afectata, nu mai poti munci, iar facturile vin, chirie, mancare etc. Daca traiesti in Romania sprijinul financiar e 0 si daca nu ai pe cineva care sa te ajute in perioada asta e dureros. Depresia trebuie separata de factorii de genul "nu am bani - viata devine mai grea - nu ma pot intretine - sunt bolnava - nu imi revin psihic". Cand, in schimb, iti gasesti un pic de putere interioara, apar si cai de compromis. Alt loc de munca, ceva mai usor, diferit, mutat in alt loc etc. Dar, din proprie experienta si constiinta, nu iti pot garanta ca lucrurile vor fi mai bune, ci doar vei fi tu mai resilienta. Cu cat cautam sa scapam, cu atat ne preseaza mai tare. Nu stiu daca ajuta ce am spus, dar sper sa fie ceva de folos. Toate cele bune!