| LanguageMaster a întrebat:

Se dă multă șpagă la facultățile de medicină din România?

Răspuns Câştigător
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu ia spaga de la oricine, trebuie sa fie cretin sa-si puna in pericol un post de profesor universitar pe langa cel de doctor. Vezi la TV pe cati profesori i-a prins cu spaga, ca ii dai 200 euro il faci mai bogat? La un salariu de mii de euro de la facultate plus cel de doctor la spital public si privat. Acum toti merg si in clinici si spitale private. Au o gramada de surse de venit. Numai un prost se incurca cu o spaga de la un student care tot nu va trece mai departe la alte examene daca e prost sau nu invata pentru ca nu vede decat distractie prin cluburi. Eu zic sa inveti daca vrei sa faci medicina pentru a deveni medic si nu doar un simplu asistent medical. E foarte mult de invatat, dintr-un an de absolventi de liceu doar o persoana a ajuns medic rezident, unii s-au lasat de medicina sau au dat din start pentru asistent. E greu dar merita sa lucrezi pentru oameni.

3 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Am avut rudă angajată în UMF pe post auxiliar, nu direct în procesul de predare. Astfel am surse din interior, căci aceste aspecte chiar dacă nu devin publice, se aud, se află, chiar dacâ nu ajung în justiție. Astfel, în decurs de 25 de ani nu am auzit de așa ceva. Asta nu înseamnă că nu s-a întâmplat deloc, dar în acest caz, a fost foarte rar și cu foarte mare discreție. Dar dacă șpagă cu bani și bunuri dacă nu a fost, au fost aproape sigur realizată prin trafic de influență, dacă fiul cuiva mare și tare avea probabil dificultăți la examen, s-a dat un telefon, sau s-a intervenit printr-o cunoștiință și s-a transmis mesajul, urmând să se ofere avantaje la alt nivel, legate de relații cu autoritățile sau altele. Dar din nou, aspecte greu de dovedit. Dar se poate vedea asta când fii sau fiicele unui conferențiar sau profesor devin asistenți la aceeași catedră, sau copii unora mari și tari. Dar din nou, scandaluri de care să fi auzit tot orașul nu au fost. Deci aș putea spune că corupția în UMF Cluj, este redusă în raport cu alte centre universitare. Să facem abstracție de cazul Lucan.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

La facultatile serioase cum sunt cele din TG. Mures si Cluj nu am auzit de spaga. Am auzit doar de studenti care invata din greu pentru a lua examenele, nu se trece pentru ca ai bani, treci pentru ca inveti, vei lucra cu oameni si cu viata oamenilor. Nu e de joaca.

| darrio2007 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai auzit tu. Asta nu inseamna ca nu se dă.

| anonim_4396 a răspuns (pentru darrio2007):

Nu ia spaga de la oricine, trebuie sa fie cretin sa-si puna in pericol un post de profesor universitar pe langa cel de doctor. Vezi la TV pe cati profesori i-a prins cu spaga, ca ii dai 200 euro il faci mai bogat? La un salariu de mii de euro de la facultate plus cel de doctor la spital public si privat. Acum toti merg si in clinici si spitale private. Au o gramada de surse de venit. Numai un prost se incurca cu o spaga de la un student care tot nu va trece mai departe la alte examene daca e prost sau nu invata pentru ca nu vede decat distractie prin cluburi. Eu zic sa inveti daca vrei sa faci medicina pentru a deveni medic si nu doar un simplu asistent medical. E foarte mult de invatat, dintr-un an de absolventi de liceu doar o persoana a ajuns medic rezident, unii s-au lasat de medicina sau au dat din start pentru asistent. E greu dar merita sa lucrezi pentru oameni.