| Utilizator2023 a întrebat:

Merită să creez un joc pentru telefon (android, ios) etc..., iar apoi să îl lansez pe google play? Se câștigă ceva din asta? Eu nu mă pricep l-a creat jocuri, însă am o idee zic eu destul de bună pentru un joc, care ar fi si singleplayer dar si multiplayer. Există persoane care se ocupă cu acest domeniu? Care contra cost ar crea jocul? Unde aș găsi persoanele de acest gen?

9 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Se câștigă căcălău daca știi ce faci.

| Hammurabi a răspuns:

Măcar ai habar ce înseamnă și ce presupune să creezi un joc? laughing

| Utilizator2023 explică (pentru Hammurabi):

O să mă documentez! Dar dacă știi tu ce înseamnă crearea unui joc, și mă poți ajuta, poți să îmi spui. Dar cum spuneam, aș apela la o persoană/firmă care se ocupă cu așa ceva.

| Hammurabi a răspuns (pentru Utilizator2023):

Încercam să-ți spun că nu e o idee viabilă.
Cine știe programare la nivelul la care să poată creea un joc, de ce s-ar complica cu tine?
Uite, să presupunem că eu aș putea face așa ceva. Ce mi-ai putea oferi tu, ca eu să muncesc să-ți creez ție un joc pe care apoi, să-l comercializezi tu? Dacă eu aș munci să-l creez, de ce nu l-aș comercializa singur?

Sunt firme care se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor și chiar a jocurilor. Iar clienții care doresc să facă ( să creeze ) o aplicație, sau chiar un joc apelează la acele firme specializate care se ocupă cu așa ceva. Le spune mai multe detalii despre proiectul jocului, iar acele persoane încep crearea lui. Iar la final persoana care a "comandat" acel joc, plătește.

Păi, acele persoane își câștigă venituri din acest lucru. De aceea nu le comercializează singuri. Din moment ce au firmă pe acest domeniu.

Deci cum spuneam și în celalalt mesaj, sunt firme care se ocupa de acest domeniu, de crearea jocurilor, aplicațiilor pe comandă. În acest caz, dacă aș apela la o astfel de firma pentru crearea jocului, iar după l-aș lansa pe google play voi câstiga ceva bani? Că despre asta era întrebarea mea...

| Hammurabi a răspuns (pentru Utilizator2023):

Da, contra cost, sunt firme care fac orice vrei tu.
Dar ca să câștigi din jocul ăla lansat pe GPlay va trebui întâi să-ți acoperi cheltuiala pe care ai făcut-o și care nu va fi mică deloc.
Dacă s-ar câștiga bani frumoși din așa ceva, acele firme de ce nu ar lansa singure jocurile să câștige direct banii?
Nu merge explicația că ele se ocupă doar de creare. O firmă s-ar ocupa de tot ce produce bani pe domeniul ăla. Mai ales că lansarea unui joc sau program se poate face online, n-au nevoie să mai investească și să dezvolte un departament de marketing.
Deci, părerea mea e că nu ar fi o afacere rentabilă. S-ar putea să te coste mai mult producerea jocului decât banii obținuți prin vânzarea lui. Pentru că piața e saturată de așa ceva.
Poate doar dacă vi cu o idee inovatoare. Ceva ce n-a mai fost pe piață până acum.

Îți dai seama ca pentru început nu aș investi foarte mult. Dar, aș investi cât să fie așa cum îmi doresc, iar după ce aș vedea că există destui utilizatori, cărora le place jocul, l-aș face din ce în ce mai bun. Necesită o sumă destul de mare, știu asta, dar ideea pe care o am, zic eu ca e una bună. Mai există astfel de jocuri, dar ideea mea e diferită. Și nu prea se găsesc astfel de jocuri.

Și pentru început, cum spuneam, aș investi dar mai puțin. Și poate nu chiar în jocul asta, ci în altul care necesită o investiție mult mai mică.

Mulțumesc pentru răspuns!