Politicienii umbla cu smecherii si oamenii obisnuiti lasati sa faca infractiuni. Guvern de proasta calitate, idioti politicienii
Politia este mai rea decat interlopii, parerea mea. E o intreaga mafie politica romaneasca...
Intrebarea vrea un raspuns foarte detaliat, pe care nu am timpul necesar acum sa il dau.
Sper sa te multumesti cu cateva idei principale, din care sa extragi esentialul.
1. Cand Romania a intrat in UE, a platit cu resursele naturale si cu economia ei, ea devenind o "economie" de servicii, nemaiavand capacitati proprii de productie.
Astfel: petrolul este la austrieci, pe niste zeci de ani de acum incolo, lemnul, la fel, comunicatiile sunt straine si ele, bancile idem, comertul este al francezilor, apa, cel putin a Bucurestiului, este tot franceza, etc, pentru ca in UE esti sau piata de desfacere, (Colonie), sau tara producatoare.
2. Cand Romania a intrat in NATO, a platit o mita mascata, sub forma unei autostrazi niciodata realizata.
3. Cand Romania a vrut in zona Schengen, a platit o mita mascata unei companii germane, EADS, parca, iar Olanda a cerut Romaniei tot pentru Schengen, aeroportul Coanda si portul Constanta, pentru a nu le incurca Rotterdam-ul lor cu concurenta...
Pe scurt, greseala Romaniei in anii 90 a fost ca a vrut repede, cu orice sacrificii, in loc sa astepte sa fie dorita.
Intrebarea mai suna si gen: Cum se iese din situatia asta.
Raspuns: Nu se mai iese, iar politicienii, oricare ar fi ei, nu mai pot sa mai faca nimic.
Practic am devenit o colonie, suntem exploatati de toti. Parerea mea este ca nici nu am mai fi avut nevoie de UE daca profitam de resursele noastre. Aveam si un avantaj semnificativ, nu mai aveam datorii externe. Bine, eu cred ca UE e un lucru bun per total cat timp nu devenim sclavii lor[ceea ce si suntem], din pacate astia nu fac nimic cu fondurile europene...
UE nu este o solutie rea, era poate si mai bine daca romanii aveau mentalitatea siandria ungurilor sau a polonezilor, care sunt departe economic si asta spoliind Bruxellesul de fonduri europene.
Romanii nu se inghesuie foarte tare la ele, probabil pentru ca nu au proiecte si pentru ca din fondurile alea se fura foarte greu.
Nici nu stiu care e fazacu acei 80mld EURO. Cica au ramas 30mld cu care fac ceva paduri. Eu nu mai inteleg nimic. Anul trecut cand era motiunea de cenzura impotriva PSD-ului Iohannis le promitea moldovenilor o autostrada. Uite ca in 2 ani nu a mai facut nimic.
Observatia e buna, intrebarea e proasta. De ce sa faca atat bine cand le merge cu furatul? Oamenii, asa cum sunt invatati in scolile romane, sunt pe cont propriu. Vor sa nu depinda de nimeni, se gandesc la propia persoana. Daca lor le merge bine e tot ce conteaza, restul sa se descurce. Nu vom avea ce face pana cand populatia care e de 10 ori mai dobitoaca decat conducerea nu se va revolta in numar extrem de mare, si neaparat sa vina un conducator si o conducere care sa aiba ca scop egalitatea, fraternitatea, libertatea, prosperitatea, altfel nu se va rezolva nimic.
amyana00 întreabă: