Sa ajungi in Spania nu trebuie sa treci nici o mare, dar asta o stie orice copil ce a terminat cu brio clasa a 4-a.
In UK poti ajunge cu trenul sau prin Canalul Folkestone-Coquelles (Pas-de-Calais) (sunt cele mai scurte, dar si cele mai aglomerate trasee).
Sau poti merge cu feribotul, tot pe la Calais, dar dureaza mai mult.
Masina trebuie sa fie inmatriculata pe tine, sau trebuie sa ai documente doveditoare prin care apartinatorul ti-a inmanat-o spre folosinta.
Numerele de inmatriculare, precum si tara trebuie sa fie afisate si perfect vizibile in ambele parti.
Autovehiculul trebuie sa fie omologat conform normelor de siguranta europene.
Poti merge cam oriunde in lume cu masina ta.
In Uniunea Europeana e extrem de simplu.
In Europa la fel.
Stii ca Spania e parte din continent nu? Nu trebuie sa treci mari si tari.
Stii ca Anglia nu mai e in UE si ai nevoie de viza sa muncesti acolo nu?
Da. In tarile civilizate in afara oraselor la benzinarii pe autostrada ai baii si dusuri unde te poti spala.
Da, in orice tara si ai ales in orasele mari exista haos si pericole de tot felul.
Da, in orice tara exista zone linistite si sigure.
"Stii ca Spania e parte din continent nu? Nu trebuie sa treci mari si tari."
Mări, într-adevăr, nu trebuie să treci, însă țări da. Va trebui să facă un control la granița cu Ungaria, după aia intră în spațiul Schengen și poate circula liniștită (Ungaria, dacă nu mă înșel, este în Schengen).
"Stii ca Anglia nu mai e in UK si ai nevoie de viza sa muncesti acolo nu?"
Anglia tot în Regatul Unit este, din 1707 încoace. Poate vrei să spui că nu mai e în U.E.
Am modificat, mersi.
Cu mare drag!
Cum adică Spania e parte din continent?
Nu înțeleg. Da, din câte știu eu Spania e pe continentul European, nu? Și era și în UE. De Anglia auzisem că da, parcă nu s-au înțeles cu nu știu ce taxe sau chestii, din ce auzisem pe la TV și au ieșit oamenii din UE. Dar nu știam nimic de viză pe bune? Doar nu e America. Cum facem rost de această viză?
Spania e pe continent in sensul ca e legata fizic de continent nu ca UK.
Si da, ai nevoie de viza sa lucrezi in UK.
Gasesti toate detaliile pe pagina MAE dedicata UK
Https://youtu.be/x8FwC-xM86I
De aproximativ 3 ani ea trăiește în mașină (pe care și-a amenajat-o cum o vezi singura), mutându-se după plac, în diverse tari, dar cel mai mult sta în Franța și UK, pentru ca acolo are cetățenie.
Ea își face banii exclusiv din Youtube și sponsorizări /donații, dar exista alte persoane care sunt fotografi/ videografi, si un astfel de stil de viata mobil e chiar în avantajul lor, e necesar.
Problema cu UK e viza.
Băile publice unde poți face dus le găsești mai puțin în orașe, si mai mult în afara acestora, pe autostrada.
Păi, nu știu să înot Blackanne Deși nu m-ar deranja oricum și dacă mă înec. Scap mai repede din viața asta ciuuudată rău, pe care nu o înțeleg. )
Însă hai să spunem că nu mi-ar fi frică, tu ai idee cum treci cu mașina o apă? Pentru că eu vreau să-mi iau mașina, din România, în Anglia sau Spania, deci întrebarea avea logică. Mă interesa să știu câte mări voi străbate din România până acolo și dacă bacul sau ce naiba o fi ăla de cară mașinile pe apă, ar merge așa, la mile depărtare. ) Astea erau curiozitățile mele, și evident dacă mașinile înmatriculate într-o țară, pot fi conduse în altă țară.
Sa ajungi in Spania nu trebuie sa treci nici o mare, dar asta o stie orice copil ce a terminat cu brio clasa a 4-a.
In UK poti ajunge cu trenul sau prin Canalul Folkestone-Coquelles (Pas-de-Calais) (sunt cele mai scurte, dar si cele mai aglomerate trasee).
Sau poti merge cu feribotul, tot pe la Calais, dar dureaza mai mult.
Masina trebuie sa fie inmatriculata pe tine, sau trebuie sa ai documente doveditoare prin care apartinatorul ti-a inmanat-o spre folosinta.
Numerele de inmatriculare, precum si tara trebuie sa fie afisate si perfect vizibile in ambele parti.
Autovehiculul trebuie sa fie omologat conform normelor de siguranta europene.