| Joker3134 a întrebat:

Se stie demult chestia ca daca faci comparatii intre elevi le scade stima de sine? Adica profesorii stiu asta demult?:

7 răspunsuri:
DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns:

Da, dar nu toti sunt constienti de impactul asupra lor. De altfel, nu toti se simt. Doar o parte de elevi. Uneori chiar nimeni.

Răspuns utilizator avertizat
| DoarBogdan a răspuns (pentru Joker3134):

Pai nu chiar. Nu pe toti... si nici nu ar trebui. Sigur ca sunt o gramada de elevi care stiu si eu ca altii sunt mai buni la nu stiu ce materie decat ei, dar nu le prea pasa si nici nu trebuie sa le pese. Fiecare cu parerile lor.

| Wr3nch a răspuns:

Unii da unii nu. La noi se pune accent pe competitivitate, ca daca Razvanel ia 10 si e premiant o sa vrei si tu sa fii ca el si o sa inveti mai mult.

Răspuns utilizator avertizat
| Wr3nch a răspuns (pentru Joker3134):

E greu de zis de candlaughing Cand faci modulul pedagogic iti zice sa nu o faci, dar multi o vor face oricum,

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Da, deoarece încurajează competitivitatea și ăsta nu e cel mai bun lucru. Preferabil și eficient ar fi ca notele să se adauge în catalog dar să nu fie comunicate copiilor, ci doar părințiilor, așa cum se procedează în Finlanda, unde există cel mai eficient sistem de învățământ din Europa.