| J0B0MAT a întrebat:

Se zice că nesatisfacerea dorinţelor duce la apariţia regretelor.
Credeţi că înlăturarea dorinţelor este o soluţie pentru înlăturarea apariţiei regretului sau că va duce tot la regret?

Răspuns Câştigător
| Adry05 a răspuns:

Nu e normal sa n-ai nicio dorinta. Dorintele sunt factorii care ne determina sa ne auto-depasim, sa vrem sa implinim si sa lucram pentru un lucru. Sunt printre putinele aspecte care ne deosebesc de animale. Si-n plus, atunci cand muncesti pentru ceva, simti ca ai un scop in viata. De ce crezi ca oamenii care au totul in viata totusi sunt inca nemultumiti? Omul e facut sa tinda mereu spre mai mult si sa vrea sa munceasca sa obtina.

11 răspunsuri:
| Libelle a răspuns:

Cred ca vrei sa spui "prevenirea aparitiei regretului".

Imi place sa simt intotdeauna ca am facut tot ce mi-a stat in putere, la momentul respectiv, pentru a-mi indeplini dorinta. Sunt dorinte care pot fi indeplinite daca am motivatia necesara si sunt dorinte care tin si de factori exteriori, nu doar de mine. Cand e vorba de ele, incerc sa imi fac calcule de la inceput, asa incat sa nu fiu luata prin surprindere daca nu se "indeplinesc" si sa nu plang prea mult dupa ele. Cand e vorba de primul tip de dorinte... e mai complicat, pentru ca daca raman nesatisfacute inseamna ca eu am o problema, deci se naste o frustrare -> regret.

Oricum ar fi, nu poti sa inlaturi dorintele. Poti sa inlaturi asteptarile nefondate.

| RAY a răspuns:

Fara vici si dorinte nu am putea exista, nu am avea un scop de a trai si am fi depresivi, omul se minte non stop si se compromite toata viata prin minciuni si crede in sperante

| Drimmero a răspuns:

Fara dorinte esti doar o risipa de oxigen. Faptul ca tu te consumi la nereusite...denota caracterul slab!

| T0T a răspuns:

Nu înțeleg de ce ai regreta dacă nu ești în stare să îți îndeplinești o dorință. Regreți lucrurile pe care le poți face și nu le faci. Dacă poți să ajungi la ceea ce îți dorești să fii prost să nu o faci.

| Popescu_Eugen_1964 a răspuns:

Reprimarea dorintelor este doctrina religioasa. Dorintele, visele si aspiratiile omului sunt motoarele evolutiei lui. Totusi ai grija ce iti doresti. ( Ca s-ar putea sa ti se intample ) Asta vine din filozofie.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu, insa cred ca dorintele mai realiste pot duce la inlaturarea regretelor. Sau macar la o buna parte dintre ele.

| Divy a răspuns:

Inexistența dorinței face ca să nu ai regrete, înlăturarea dorinței e tot un regret căci înseamnă renunțarea la dorință!

Răspuns utilizator avertizat
| GreenVoid a răspuns:

Daca n ai dorinte, n ai nici un scop si traiesti degeaba.

| Claudiu1905 a răspuns:

Inlaturarea dorintelor nu functioneaza decat partial, e ca si cum ai trata simptomele, dar nu si cauza. Doar daca nu cumava te obisnuiesti fara dulciuri, ceea ce e benefic, depinde si de dorinte

Răspuns utilizator avertizat