Întrebare recomandată | MrLovin a întrebat:

Si acum o intrebare oarecum ciudata. Cum faci sa afisezi o privire patrunzatoare si inteligenta? Unii oameni au privirea pierduta si usor "tampa". Oare, daca ai citi toate cartile Bibliotecii Metropolitane, ai avea o privire diferita, de cea pe care o ai acum? Abundenta culturii, iti modifica increderea in tine si te ajuta sa ai o privire de vultur? Nu stiu ce studii s-au facut pe aceasta tema, deoarece nu am gasit niciunul, insa sunt curios ce raspunsuri voi primi. Thx.

Răspuns Câştigător
| figure a răspuns:

Ai auzit de "ochii sunt oglinda sufletului"?
Uita de asta. laughing

Ochii tin de gene, nu de suflet. Privirea poate avea oarece legatura si cu genele, si cu "sufletul" si cu personalitatea, si cu starea de somnolenta, etc.

Asadar... ti-ai putea schimba privirea ajustandu-ti atitudinea si personalitatea.

Traieste in prezent. Nu te pierde in spatiu si timp. Priveste omul in ochi, cu o atitudine deschis-concentrata. Adopta o privire curajoasa. Fa un exercitiu din a transmite/comunica stari/mesaje doar din priviri, fara cuvinte.

Privirea nu are legatura directa cu IQ-ul. Indirect, insa, o persoana cu IQ ridicat tinde sa aiba manifestari de o anumita natura, care sa dezvolte o personalitate naturala. Privirea tradeaza, prin urmare, trairile si starile pe care le ai, prin filtrul personalitatii pe care o ai, nu IQ-ul.

Prin urmare, modifica-ti trairile si starile daca ceva nu e in regula cu ele si ajusteaza-ti personalitatea, daca este cazul. Oricum, in viata, este important sa lucrezi asupra ta si asupra omului care esti!

3 răspunsuri:
| MrLovin explică:

Oare un om evaziv, cu o cultura medie, poate avea o privire mai inteligenta decat cea a unui geniu?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vad ce treaba are cititul cu chestia asta. Poate sa aiba o privire inteligenta si cineva care are numai 1 an sau 2 si nici nu stie inca sa vorbeasca. Sa citeasca nici atat.

| thegatekeeper a răspuns:

Eu tind sa cred ca exista o legatura intre cele doua, insa privirea respectiva nu este intotdeauna prezenta la persoanele care au o oarecare cultura si o minte deschisa. Probabil ca ceea ce ii impedica pe cei care, in ciudat faptului ca au un nivel ridicat de inteligenta, nu au o privire "vie" este personalitatea sau caracterul persoanei in cauza. De exemplu, cineva care are anxietate sociala, este timid sau este foarte introvertit nu va afisa o incredere de sine prea mare, desi ar avea de ce. Deci nu e obligatoriu sa se intample asa, dar de multe ori este adevarat, din cate am putut observa.