| Magistratul a întrebat:

Si totusi...de 4-5 ani nu imi pot gasi nici un scop in viata, sunt 6 ani de cand am terminat liceul, muncesc, am bani...si nu am nici o satisfactie,nici un vis,ambiti, nimic.
Am incercat mereu sa ma amagesc cu diferite scopuri idioate, totul a fost degeaba.
Intr-o relatie nu ma regasesc, ma plictisesc rapid, in 2 saptamani deja nu mai am treaba nu relatia, asta intr-un caz fericit.
Sex...am vazut destule fete,femei si nici una nu a reusit sa ma faca sa o vreau a doua oara, desi am avut tipe care aratau impecabil,dar eu mereu le-am privit doar ca pe niste simple trupuri si n-am putut niciodata sa imi gasesc interesul in asta, dovada fiind ca erectia mea a fost mereu de parca luam pastile, datorita dezinteresului.
Am incercat sa-mi captez atentia si cu animale de companie,mi-am luat un caine, la fel, interesul fata de el s-a stins rapid.
Ies in oras, in club,in alte zone si cu cat stau mai mult in multime,cu atat mai mult o iau razna,ma apuca o starea exagerat de sadica atunci, in maxim o ora ajung sa regret ca am iesit.
De religie nu-mi pasa destul de mult.
Am ajuns in punctul in care nu stiu pentru ce mai traiesc, am slabit ca naiba, vreo 10kg pentru ca nu mai am nici macar pofta de mancare, nu mai am tragere de inima sa mananc, am inceput sa ma comoport urat si cu parintii,uneori simt ca innbunesc daca mai continui asa, cu o viata vagă...
Pe toti din jurul meu ii vad ca pe niste hamsteri pusi in cusca sa alerge, pentru un scop de nimic.
Doresc sa pun stop serviciului, dupa atata timp...si sa incerc ceva nou,probabil am sa imi iau permisul de motocicleta,desi nu ma vad bine avand in vedere starile mele happy
Daca nu voi reusi intr-un an sa gasesc ceva care sa ma capteze, doresc sa pun stop.
M-am saturat de aceasta societate bagata intr-o conserva, in care doar traiesti dar nu existi...
Pentru ce sa traiesti? Pentru un obiect, o masina pentru care sa iti vinzi luni de munca din viata ta? Pentru o tipa care este astrasa de fizicul sau masina ta? Sau poate ca doar credeti ca sunteti suflete pereche? O prostie iluzorie.
Pentru religie sa devii un fanatic? Uimiti-ma cu scopurile voastre nobile.

30 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Mergi in excursii, drumetii, cu grupuri!
Cauta sa observi frumusetile naturii!

| doctorandus a răspuns:

Serios? Viata nu are un scop obiectiv. Bibliografie: Sartre, Camus. Bine, eu nu sunt adeptul lor, dar la faza asta le dau dreptate.

| dullcat a răspuns:

Buna.Probabil voi primi injuraturi, dar ai fost la un psiholog? Mentalitatea aceasta nihilista se formeaza in timp, picatura cu picatura, de la cauze solide.Si trebuie sa afli care sunt acestea, daca vrei sa mergi mai departe.Considerand ca ai ganduri de suicid, chiar ar fi indicat sa mergi la psiholog si sa iei tratament.

Orasele pot fi locuri destul de groaznice, da.Ai incercat sa traiesti o perioada la tara(daca ai posibilitatea)? Sau sa incerci un hobby precum drumetiile in natura? Pentru multi oameni functioneaza, se reconecteaza cu sinele pierdut.Si suna ca si cum tu ai mare nevoie de asta. Poate merita incercat.

| doctorandus a răspuns (pentru dullcat):

Ai prejudecata ca nihilismul e neaparat ceva rau.

| dullcat a răspuns (pentru doctorandus):

Cand vrei sa te sinucizi da, este.

A zis el ca vrea sa se sinucida?

,,Am ajuns in punctul in care nu stiu pentru ce mai traiesc''
,, simt ca innbunesc daca mai continui asa, cu o viata vagă''
,, Daca nu voi reusii intr-un an sa gasesc ceva care sa ma capeteze, doresc sa pun stop.''

Tu ce crezi?

Adevarul care doare este viata noastra n-are niciun sens. Si nici n-ar fi bine sa aiba, ca am fi ocupati 24/24 si 7/7 cu realizarea acelui scop.

Daca viata ar avea un scop, eu as organiza miscarea de rezistenta.

Asta e, eu nu cred asa.laughing Si nu, nu am chef sa insiruiesc scopurile nobile care ma fac sa dau sens vietii, asa cum cere si OP, deoarece e clar cum se termina discutia.

Ca fapt divers, e mai usor ca cineva sa se planga decat sa munceasca pentru a-si gasi telul maret. E mentalitatea de victima care a urmarit prea multe filme conspirationiste? Nu stiu.

Poate nu ar strica ceva voluntariat, sa vezi cum te loveste realitatea cand iti dai seama cat esti de privilegiat si norocos fata de altii.Iar sa nu profiti de asta inseamna sa iti bati joc.

Eu am "scopuri nobile". Dar le urmez pentru ca imi fac placere, nu ca "asa trebuie".

Pai cred ca asta e si ideea. Daca e/se simte ca o obligatie, atunci anuleaza efortul/scopul/semnificatia.

Dap, eu nu sunt contra scopurilor nobile, ci contra scopurilor impuse prin Diktat.

Ori "sensul vietii" asta inseamna: un Diktat.

Cine spune?

Https://www.apa.org/pubs/books/4316146?tab=1

Din moment ce spune "this highly subjective construct" e cam clara treaba.

| Magistratul explică (pentru dullcat):

Locuiesc in marginea laterala a orasului, am natura foarte multa, cat vezi numai verde, e un loc foarte linistit.

| dullcat a răspuns (pentru Magistratul):

Bun asa...Dar tot nu e ok sa te afunzi in astfel de gandire pana in punctul in care nu mai poti da inapoi.

| Utilizatoare123 a răspuns (pentru doctorandus):

Ai spus ca faci lucruri din placere. tu esti sanatos, nu ai depresie, de aia simti placere. El nu simte, se numeste anhedonie. Daca erai medic, nu un impostor, ai fi inteles ca e un simptom al depresiei. Si este parte din boala, pe care trebuie sa o trateze. Mi-as dori ca cineva sa se sesizeze aici, ca dai sfaturi negativiste unui om fragil psihic si ar trebui sa fii suspendat.

| doctorandus a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Si? Am zis eu vreodata ca sunt medic?

| doctorandus a răspuns (pentru Utilizatoare123):

Si eu m-am gandit la anhedonie, dar nu e neaparat: poate fi criza varstei de mijloc (o fi el mai precoce).

Ar trebui sa stii ca nu toti cei care au raca/lehamite pe sistem sunt bolnavi psihici.

Si se pare ca nu prea ai trait printre intelectuali. Ce am afirmat eu mai sus sunt lucruri recunoscute pe larg de intelectualii umanisti din Occident. Noi nu ne sfiim sa spunem lucrurilor pe nume. Grow up! Trebuie sa te dezveti de ideea ca cei care spun lucrurilor pe nume sunt vinovati doar din acest motiv.

Te-a speriat tov. Dostoievsky ca daca lumea nu mai crede in Dumnezeul iudeo-crestin vine imediat Neantul cu umbra lui mare (Nimicul cu noaptea lui larga).

Deci eu nu sunt malefic, dar nici nu cant serenade unor conceptii desuete. Trebuie sa inveti ca nihilismul este o filosofie respectabila, care nu poate fi respinsa cu poncife.

Utilizatorul Magistratul nu este ajutat prin a ramane intr-un stadiu infantil. A ramane ignorant/neinformat nu-l ajuta cu nimic.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Nu e nici un scop nobil intr-un final. E totul egoism, oricum ai da-o. Depinde totusi de tine sa gasesti ceea ce te coafeaza.winking

| Frank51 a răspuns:

Și eu vreau să dau de motor, vara asta. Uite chestiile astea te țin puțin în priză, că toți avem gânduri din astea, nu ești singur. Scopul meu e super simplu, să fiu fericit și sănătos până când mor.

Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns:

Fix asta e faza ca in mintea ta ti-ai impus sa te plictisesti de tot ca si cum ai trait 10 vieti si nu te lasi sa te bucuri de lucruri chiar si marunte, am vazut oameni la 80 de ani care inca au o minte linistita si is batrani, nu mai au energia noastra si tot is fericiti dar noi care suntem tineri, avem energie, imaginatie, tot ce vrem ca sa ne facem viata faina stam si zicem " nimic nu ma bucura " pai ce e asta? Iti inteleg durerea pentru ca pot empatiza grav cu omul dar imi place sa vad cum omul nu se plange atat si e recunoscator ca e sanatos, ca are iubire in interior, ca poate sa invete lucruri, poate sa isi creeze amintiri faine si sa se impreteneasca cu oameni cu vibe bun si asa mai departe, nu te mai stresa atat ca viata e scurta si bucura-te de orice mai ales ca esti sanatos si in putere
Si inca ceva daca nu iti plac lucrurile materiale lucreaza la tine pe plan spiritual si emotional.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dullcat a scris ce voiam eu sa scriu. Ti-a dat rapunsul! Ai nevoie urgenta de psiholog/ psihiatru! Unii pe aici se vaita de singuratate, tu spui ca ai parte de femei dar nu te atrag nici macar sexual. Aproape jumatae din populatia romaniei au un nivel de trai de subzistenta, tu spui ca ai servici ok si masina si iti permiti sa te duci prin cluburi si etc! Foarte multi barbati si aici si pe redit au impresia ca sunt dea dreptul urati din cauza dublului standard inpus de social media si woke culture, tu esti binecuvantat cu gene bune ( esti frumos) si vrei sa iti pui capat zilelor....practic ai tot ce viseaza un baiat avrege dar nu esti fericit! Asata-i nihilism tati, si clar nu este bine! Te rog frumos cauta ajutor, nu-i nici o rusine! Ai grija de tine, Doamne ajuta!

| Utilizatoare123 a răspuns:

Nu ai nevoie de filozofie nihilista, cum cineva absolut cretin spunea mai sus. Ce ai tu se numeste anhedonie, adica lipsa totala a placerii. Sau daca simti placere, e pentru scurt timp. Tot ce ai descris se incadreaza perfect in DEPRESIE. Este o boala psihica si trebuie sa mergi la psiholog pentru a intelege de unde vine si sa iei tratament de la psihiatru ca sa te poti bucura din nou de viata. Fie ca iti place sau nu, un scop trebuie sa gasesti, fiindca viata nu are sens fara un ideal si e greu de suportat. Daca nu vei merge la psiholog, starile tale se vor adanci si te vor transforma intr-o leguma. Citeste despre asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Musca88 a răspuns:

Zici ca nimic nu te face fericit, dar ai incercat sa arunci caramizi in boschetari?