Din pacate tinerii imita ce vad in filmele, chiar si cele de animatie si in jocurile pe calculator si confunda lumea virtuala cu cea reala.
Mai lipseste, in mare parte si educatia in familie
si acesti copii, adolescenti, tineri se cred invincibili si orice lucru le provoaca dorinta de a se da mari.
Cred ca noi suntem vinovati, prin faptul ca nu am gasit pentru acestia, ocupatii care sa le puna in valoare talentele si sa le ocupe timpul, in mod judicios.
Ai dreptate e prea multa violenta, care uneori se termina tragic, ucigand persoane nevinovate, ori schilodindu-le, iar ei isi dau libertatea pentru o clipa de "glorie", prost inteleasa.
Mai erau si in trecut unele fapte de violenta, dar ele nu erau asa de multe si asa de grave, acum fiecare doreste sa aiba totul fara sa munceasca si fara sa se straduiasca sa-si construiasca un statut propriu, un viitor care sa-l defineasca ca OM.
Acum domneste legea pumnului. Ce sa invete si de unde? Daca au inca suzeta in gura si parintii le fac cadouri sabii, pistoale...mai cresc un pic si ii uita in fata calculatorului jucand te miri ce jocuri "de actiune"...Si ne miram de adolescenti dar adultii nu-s cu nimic mai buni. Pacat ca "evoluam" in asemenea mod. Eu ma bucur nespus de mult ca mi-am trait copilaria in vremuri in care chiar simteai ca esti copil.
Pentru ca nu erau atatea filme de actiune la tv. nu era mobil, internet libera exprimare, am fost ermetic inchisi intre granite... Ceausescu se invarte in mormant
Pai, mai trageam si noi cate o "incinsa", insa foarte foarte rar si, asta tinea mai mult de onoare, decat de orgoliu si prostie. Preferam sa tragem chefuri cat cuprinde, iar in loc sa batem strazile sau carciumile de prost gust, dadeam o fuga-n Piatra Craiului, sau la lacurile din imprejurimi, pentru pescuit. Una peste alta, avea cine sa ne educe si, o facea.Pe pustii din ziua de azi cine sa-i indrume? De multe ori am spus-o si o repet, totul pleaca de la educatia primita acasa, de la parinti si bunici. Nu de la cea primita de la niste taraie-brau, care sunt "in trend" sau "in bani".
anonim_4396 întreabă:
denyssa_3175 întreabă:
Jhoanna întreabă:
Eva1997 întreabă: