Eu sunt nascut si crescut in Bucuresti. Aici am locuit si am lucrat timp de foarte multi ani. In 2008 m-am mutat, impreuna cu sotia, la Oradea, unde am stat 3 ani. Asa ca iti pot da un raspuns bazat pe propria experienta.
Pentru cariera si aspecte financiar, provincia este inca departe de Bucuresti. Nu se compara cu nici un chip. Pe de alta parte te poti bucura de o viata de familie net superioara in provincie.
Ramane sa alegi in functie de situatia in care esti, platind un pret diferit, in functie de alegere.
PS: noi ne-am mutat in Bucuresti, din nou. Totusi, ca cei mai multi, ratele in banca si un minimum de nivel de trai, au cantarit in alegere. Daca ne-am stabiliza financiar, insa, chiar si daca am castiga mai putin, am reveni in provincie fara sa ne gandim de doua ori (mai ales daca sunt si copii la mijloc).
Sper ca ajuta.
Stau în Cluj de ani de zile şi nu m-aş muta în Capitală. Uşor-uşor apar din ce în ce mai multe oportunităţi şi în Cluj Napoca sau în Timişoara.
Eu n-as schimba Bucurestiul pentru niciun oras, niciun orasel, niciun sat din Romania. M-am nascut aici si mi-ar fi foarte dificil sa ma mut intr-un oras cu 50/100.000 de locuitori, pe care intr-o ora il bat cu pasul.
90% dintre provinciali viseaza cumva sa devina rezidenti in Bucuresti, si multi chiar o fac, nota bene...pentru oraselele lor aici e un fel de New-York, in Capitala sunt cele mai multe oportunitati, deci n-ai cum sa-i condamni.
Mai nou, e o moda, ca la batranete cine poate, sa "emigreze" in zona metropolitana. ( o casa/vila, la 10-20 de kilometri de Bucuresti) si asa impaca si ideea de "capitalist", si pe cea de "provincial".
Awesom întreabă: