Pai nici nu trebuie sa te prefaci si sa zambesti fals.Am avut si eu multe stari de depresie de-a lungul vietii si am ajuns la concuzia ca cel mai bine e sa te comporti normal si sa accepti toate starile prin care treci.Chiar daca acum e greu..greul asta nu are cum sa dureze la nesfarsit si vei aprecia mai mult perioada buna care va urma.Capul sus, sa stii ca depresia e una din lucrurile alea care te face sa nu vezi 'padurea de copac', tu acum poate nu poti concepe asta, dar nu o sa fie asa rau mereu
Ia o coala de hartie, trage in mijloc o linie verticala.
In coloana din stanga scrie-ti, cate una, problemele.
Cand ai terminat, in coloana din dreapta scrie-ti pe scurt modalitatea prin care vezi vreo rezolvare si persoanele care ar putea fi de ajutor.
Este primul pas pentru a-ti rezolva problemele.
Vei vedea ca:
1. Nu este o lista infinita
2. La majoritatea problemelor deja cunosti modul de rezolvare, si
3. Exista persoane la care poti apela la ajutor.
Urmeaza apoi sa rezolvi problemele...
Te inteleg perfect,pentru ca am patit la fel. Stresul cauzeaza asta. Nu iti poti enumera problemele pe o hartie si sa le cauti rezolvarea. Singuratatea sufletului face sa te inbolnavesti de ce ai scris mai sus. Problemele in familie(aici spun de certuri dese, violenta domestica, bolnavi in grija ta etc). Daca ai varsta adecvata cauta-ti o pereche.Tu vrei DOAR liniste si un suflet care sa te inteleaga, sa fie pe aceeas lungime de unda cu tine, sa aveti aceleas dorinte.
anonim_4396 întreabă: