| RAY a întrebat:

Simt de ceva vreme o scârbă totala față de absolut orice, de exemplu placerea mea pentru laptopuri s-a diminuat, poate și pentru că nu mă aleg cu nimic. Voi ați simțit așa ceva?

7 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Da.E de asteptat sa te simti asa cand nu faci niciun progres si ai impresia ca nu ajungi nicaieri.

| Hyperion7 a răspuns:

Nu cred că e neapărat scârbă,poate e doar sentimentul ăla de insatisfacție generat de lipsa de atenție și afecțiune(pentru că da,un obiect nu îți poate oferi asta,spre deosebire de o persoană)
Și mai cred că da,nu te alegi cu nimic,decât poate cu puțin entuziasm generat pe moment,dar doar atât.
Și din ce am înțeles de-a lungul acestor topicuri deschise,ar trebui sa experimentezi totuși o relație afectivă cu cineva pentru a intra mai in profunzimile laturii afective.

Da,eu am simțit asta,mai ales când îmi luam ceva,mă entuziasmam, iar după ce a dispărut entuziasmul, cam gata, am revenit la tristețea mea și la gândurile care nu-mi dădeau pace, asta când eram Intr-o relație toxica.Cu timpul, când am intrat intr-o relație cu adevărat sănătoasă,tot mă plictiseam de obiecte,dar când vorbeam cu iubita mea,lucrurile se mai limpezeau,nu mai stăteam pierdut în gânduri,mă simțeam special, important pentru cineva și,mai ales,iubit așa cum sunt.
Așa că da,o relație afectivă cu cineva e mult mai buna decât constituirea proprii fericiri prin niste obiecte.
Cei ce zic "da bai,dar dau numai de oameni toxici " sau "greșești,in ziua de azi banul e mai presus decât iubirea",nu contest, dar înainte de toate, oameni suntem și avem nevoie de alți oameni pentru a putea sa ne dezvoltam armonios sau macar sa fim împăcați cu noi, că până la urmă obiectele nu pot sa ne sprijine când suntem bolnavi sau mai știu eu, ci ele ne satisfac atât cât le dam importanta, după asta uitam de ele.

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Și înconjurat de bârfitori, ipocriți din propria familie, așa m-am saturat de toți

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Îți faci relație la capătul pământului daca e, sa nu știe nimenibig grin

| RAY explică (pentru Hyperion7):

Așa aș pleca sa numai știu de nimeni și de nimic, mi așa scârbă de tot

| Hyperion7 a răspuns (pentru RAY):

Hai sa îți mai zic ceva,un mic secret pe care eu l-am învățat de a lungul anilor
Închiderea,izolarea nu te izolează definitiv, tot vei fi nevoit să iei contact cu oamenii și să fii judecat.Cel mai ok este sa dezvolți o imunitate socială și să trăiești viața indiferent de context.
Tradus:Învață sa devii imun la criticile celorlalți și vei trai liniștit indiferent de mediu.
Pentru că oriunde te-ai afla, tot vei fi judecat, poate că nu pe fata, dar tot se va întâmpla.

| Celdrept a răspuns:

E din cauza depresiei și eu la fel,e boala foarte parșivă nu prea se vindeca desi aparent îți dă impresia,se manifesta sub foarte multe forme,unele greu de înțeles,e o boala foarte complexă.
Nu ai pe mama ta și de aia și nici o iubita, îți trebuie o iubita care seamănă cu mama ta la comportament și nu numai sa te înțeleagă și iubească așa cum ești tu, in rest nici toți banii din lume nu te pot ajuta, de afecțiune ai nevoie și să simți că contezi pentru cineva că nu ești singur pe lume, că cineva se gândește și ești important pentru ea.