| user20202 a întrebat:

Simt nevoia sa ma descarc,asa ca o voi face aici.
pe scurt,provin dintr o familie cu un tata agresiv și o mama umilita la tot pasul de către acesta.
m-am saturat de tot,de bătăi,de scandaluri,de înjurături,m-am saturat sa o vad pe mama vânătă,plângând sau fiind umilita în public.M am saturat sa o adorm pe sora mea plângând,știind ca nu pot face nimic pentru a schimba situația.
simt ca nu mai pot,ca cedez efectiv.
m-am gândit de multe ori la sinucidere, dar încă nu am avut curajul sa o fac.
! nu am scris acest scurt mesaj pentru a-mi plânge de mila, nu ar avea rost sa o fac.In schimb,am făcut o pentru a cere un sfat, poate, de la cineva care a trecut prin asta și a știut sa gestioneze mai bine situația.

4 răspunsuri:
| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Apeleaza la autoritati, si pregateste-te pentru scenariul in care mama ta, principala victima, ii va lua apararea tatalui tau.
Ai telefonul copilului, protectia copilului si politie. Incepe reclamatia dupa un scandal mare, la care exista cativa martori, eventual si vanatai pe mama ta.
Suna la 112 in timpul scandalului.
Nu ezita, agresiunile astea nu trebuie ascunse.

| dullcat a răspuns:

Buna.Eu nu am trecut prin asa ceva, insa gandeste-te ca sunt foarte multi adolescenti in situatia ta. Spui ca te macina starea aceasta si frustrarea ca doar privesti si nu faci nimic.Dar daca te sinucizi crezi ca ajuti cu ceva? Crezi ca faci ceva, mai util decat acum? Raspunsul e nu! Macar acum esti in viata si chiar daca nu iti dai seama, ii oferi surorii tale consolare, iubire, un minim confort, esti acolo cu ea pana adoarme, iar mama voastra rezista in continuare pentru voi doua.Tot ce poti face e sa incerci sa iti termini studiile ca sa gasesti o slujba buna, iar apoi sa le salvezi pe mama si pe sora ta.

https://www.116111.ro/

| Hyperion7 a răspuns:

In aceasta situație doar divorțul va mai poate ajuta să scăpați de el.
O sa fie dificil, dar da.
Nu divorțul in sine, cat mai degrabă reacțiile lui la divorț, dar altfel nu prea poți face nimic, din păcate

| Altinbek a răspuns:

De ce mai stă cu el dacă e agresiv? Mai bine l-ar părăsi.