Sinceritatea inseamna pentru toti acelasi lucru,adica sa spui exact ceea ce vezi sau ce gandesti, dar conteaza si foarte mult felul cum livrezi adevarul, nu poti sa fii total rece cu sentimentele oamenilor. Adevarul poate fi spus si sub o forma mai frumoasa si totusi sa fie adevarat.
Eu ma gandeam de mine ca sunt sincera, mai putin atunci cand promit ceva ce e prea mult si nu pot sa ma tin de treaba si apreciez oamenii sinceri.
Totusi cateodata cred ca e mai bine sa nu spui nimic, sunt situatii in care adevarul nu face niciun bine.
"Ce-i în gușă și-n căpușă."
Adică ce ai în minte aia să exprimi, nu să o iei pe ocolite ci să fi direct.O persoană înțeleaptă va ști când să spună exact ceea ce gândește și când să tacă.
Sinceritatea, pentru mine, este sa raspund onest cand sunt intrebata. Sau cand spun ceva de la sine, sa nu mint. De exemplu, sa ii spun unei persoane ca ii sta bine intr-o culoare doar daca imi place asta, iar in caz ca nu ii sta sa nu i-o spun, decat daca ma intreaba. (si atunci sa o spun intr-un mod mai frumos putin, nu ca arata ca moartea in vacanta)
Dacă spui tot ce gândești nu înseamnă că ai și dreptate sau că vezi tu adevărul crud
sabin89 întreabă: