anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Sint anumiti indivizi care-si permit sa afirme aceea ca poti ajunge sa cunosti, intr-o oarecare masura, o pers. numai si dupa felul scrierii acesteia.Adica?
De ex. ce se poate spune despre o pers. care este obisnuita sa scrie cu litere de tipar mai mult, unele mari si labartate pe alocuri.
Poate reprezenta forma, continuitatea si dimensiunea scrisului o alta modalitate prin care poti ajunge sa faci aprecieri pe seama unui om? In cunostinta de cauza, ma refer.Eu cred ca da, dar doar la un nivel superficial (nefiind nimeni in stare sa poata realiza o analiza completa si justificata asupra unui caz in care se i-au in vedere doar modul de scriere si expunere, parerea mea). Consider ca pentru a putea realiza un profil psihologic trebuiesc luate-n vedere mult mai multe detalii din viata subiectului cu pricina, neputand sa te bazezi (axezi) doar pe un singur detaliu (cum ar fi si scrisul de mana) pentru un studiu complex si profund in detalii.
Din ce am inteles grafologia este vazuta ca si o disciplina si deci luata ca atare in diferite domenii precum si criminalistica, psihologia, psihiatria, medicina in scopul identificarii anumitor trasaturi de caracter, a unor acte, inscrisuri s.a.m.d.

Voi ce parere aveti? Este aceasta stiinta justificata ori ba?
Poate avea felul in care scriem vreo semnificatie?

1 răspuns:
| thalyslly a răspuns:

Da normal ca felul in care scriem are o semnificatie
exista sudii complexe
modul in care facem literele si modul de exprimare pot spune tot despre o persoana ca un fel de profil pshihologic