Taica-meu zice mereu, vizavi de negocierile din piata "Nu e prost cine cere, e prost cine da". Cred ca se aplica si aici foarte bine. Eu chiar cred ca e o idee buna sa ii ajutam, daca cineva are rabdare si abilitati pedagogice sa ia din nou matematica de la clasa I si sa ii explice regulile, ca apoi, cu creierasul si manutele lui, copilul sa isi faca temele. Dar nu asa, copilul intreaba, noi raspundem, el merge la scoala si iese inginer.
Hai, mai Sensei... Ia gandeste-te ca, poate peste 30 de ani, tampitzelul care nu stie ce-s alea cifre arabe, o sa fie presedintele Romaniei! Ce mandrie pe tine cand iti vei aminti, asteptand postasul cu cei 5 lei pensie, ca i-ai facut tema cand era in clasa a V-a!
Total de acord. Abia am raspuns la o intrebare cu scoala - bineinteles ironic. Dar ma irita altceva pe mine. Cei ce intreaba ii inteleg deoarece vor sub orice scop sa-si efectueze temele, sa scape de-o nota proasta. Ma deranjeaza ca lumea chiar se chinuie sa le raspunda si sa le rezolve pentru a dovedi ca stiu, ca au habar de matematica sau limba romana.
Oameni buni, asta nu-i ajutor. Prin asta incurajati mai mult minciuna, ''hotia'', incercarea de copiere. Nu ganditi ca ajutandu-i, va deveni un obicei, un obicei prin care se anuleaza concentrarea, creativitatea, munca si perspicacitatea tinerilor de azi. De asta a si ajuns nivelul de invatamant asa de jos la noi. Pai cum sa nu ajunga cand copiii isi fac temele pe internet sau pe strazi sunt afisate pe stalpuri anunturi cu sisteme de copiat la examene? Ne plangem dar la randul nostru contribuim in mod egal la acest haos. Si dupa vrem locuri de munca ca avem diploma. Ok, diploma luata pe copiat, cersit, referate de pe Internet sau spaga la profesori. Si ne miram ca orice treaba la romani ba nu se incheie niciodata, ba se darama a 2 zi. Ce filosofi suntem, dar ce putin stim sa ne uitam in propria curte.
Hmmm...ai drepatate... e o prostie asta! hmmm...de cand am vazut ca te cheama andrei mi-a trecut simpatia sa stii( asta stiu ca nu are legatura, insa trebuia sa iti spun)
bro, felicitari tit dau nota 20 dar nu pot .
ce pacat ca nu exista TPU cand eram eu la scoala...
Hai mai gata, lasati copii in pace, daca nu vreti nu le raspundeti.
Cand intrebau de Miley Cyrus nu va convenea(in vacanta) acum cand a inceput scoala si posteaza un exercitiu si mai rau e...
Evitati intrebarile si punct
Hai mai bro, nu fi rau... ce *** ne mai exersam si noi stiinta...
mie imi place sa le fac temele...cu drag ma pot contacta pe privat si daca stiu ii ajut
Eu zic sa va amintiti cum era cand erati copii. vreti sa imi spuneti ca pe voi nu v-au ajutat niciodata mama, tata, fratele sau sora mai mare la scoala?! nu ati facut niciodata meditatie?! si chiar daca nu ati facut, trebuie sa fi fost cineva care sa va explice ceea ce nu intelegeti.
aici sunteti ca sa criticati sau ca sa ajutati?!
eu va spun ca am avut un profesor de matematica in primii doi ani jumate de liceu care nu ne explica nimic. normal ca trebuia sa apelez la cineva sa ma ajute. asa ca m-am apucat de meditatii, ce sa fac. dar nu mergi in fiecare zi la meditatie, te duci odata pe saptamana. si daca intalnesc ceva ce nu inteleg pana in meditatie si imi trebuie la scoala, mi-ar placea sa cred ca este aici cineva binevoitor sa ma ajute.
Aia cu80 ii tare!))ai foarte multa dreptate, si pe deasupra mi se pare super comic...chiar nu pot sa-ti dau un raspuns serios .sunt terminata))))))
De acord cu tine! Nu mi se pare corect ca unii sa-si bata capul cu lucruri care nici macar nu au legatura cu persoana lor, iar cel/cea care a postat intrebarea sa scrie fara macar sa inteleaga cum s-a obtinut acel rezultat! Eu prefer sa nu raspund! In concluzie: nu va asteptati sa va dau raspunsuri "free" la teme :-P (poate nu va place parerea mea dar pentru mine nu conteaza daca nu va place)
Sunt de acord cu tine chiar daca sunt copil... Dar eu nu vin aici ca sa`mi revolvati voi temele eu mi le rezolv singura, cu greu dar pana la urma reusesc...Si ceilalti ar trebui sa faca la fel dar ei sunt mai "speciali", adica ori n`au chef sa isi faca temele ori chiar nu ii duce capu`
Weirdo, nu asta este ideea postarii mele. Ai dreptate, ai nevoie de ajutor, in fond pentru asta este scoala, profesorul te invata si-ti si explica acolo unde te poticneti. Si asa este, sint si profesori slabi. Eu la matematica (in ultimul an de liceu), ii aratam profesoarei unde greseste si raspunsul a fost "asa este, am dat unei fete de la clasa x sa scrie asta si a copiat gresit". Sa fim seriosi, ar fi sesizat greseala cind o scria pe tabla, la fel cum am sesizat-o eu cind am citit-o de pe tabla. Dar fireste ca dupa citeva "surprize" ca astea, am renuntat sa-i mai atrag atentia, as fi riscat sa o oftic si sa nu mai am media maxima. Si tineam la media aia mai mult decit la... Insa aici nu este vorba de ajutor, sa fim seriosi, faza cu cifrele arabe este penibila sinu numai ea.
Hai ma nu fitsi rai...statsi sa vedetsi cand incep eu sa va pun intrebari ca a inceput finutsa mea clasa a III`a...sa vedetsi acolo ce exercitsii:O:O:O!
Nu, glumesc evident. dar eu n`am nimic cu cei care pun intrebari cred ca putem sa-i ajutam nu rezolvandu`le exercitiul ci explicandu`le cum se face!
Si daca tot a inceput scoala cred ca ar fi perfecta o rubrica "Teme" sau ceva de genu`!
christine99 întreabă: