Nu stiu exact ce spray-uri folositi voi, dar eu sunt vopsitor auto, si am "tras" destul diluant pana acum, incat sa-ti spun ca nu ramai cu urmari. Eu folosesc masti simple de unica folosinta, atunci cand vopsesc mult, cand dau grunduri afara sau curat pistolul cu diluant, nu prea port masca.
S-a intamplat sa se acumuleze foarte multi vapori de diluant, incat sa ametesc binisor, dar am iesit la aer si n-am ramas cu urmari (zic eu, dar cine stie, poate-s sandilau de fapt ).
Oricum, cunosc meseriasi care nu poarta masca mai deloc atunci cand vopsesc, si inca sunt printre noi, si par ok. Oleaca "dilai" sunt multi vopsitori, s-ar putea sa fie de la vaporii de diluant. Vopsitorul in varsta de ~40 de ani, de la care am invatat o buna parte din meserie, parea sa fie afectat serios de vaporii de diluant. Cu patronul pe langa el, incepea sa cante "saniuta fuuuuugeee", cu voce de roacar.
Deci, probabil e destul de toxic (halucinant) diluantul. Poarta masca
Destul de toxic incat sa nu vrei sa-l inhalezi. Pune-ti bluza/tricoul peste nas macar, daca nu ai masca.
La inceput nu ti se va intampla nimic doar particule de culoare in nas, spray-urile au un miros placut, mai ales cele de la Montana. Dar daca faci asta constant vei avea ceva probleme cu respiratia. Un batic, esarfa este de ajuns. Trust me, I am a Jedi!
A, si apropo de culoare in nas, eu cu tot cu masca, la finalul zilei imi suflu mucii in culoarea masinii vopsita.
Nu sunt sigur daca e de la vopseaua proaspata, sau de la praful creat, slefuind-o pe cea veche.
NeiaIoana întreabă:
MambaMov913 întreabă:
SkilVlad întreabă:
LisaJulie întreabă: