Puteai să rogi adminul prin "contact", fără să ţii predica asta inutilă, având în vedere că eşti atât de influenţabil/ă.
"Miine poate fi rindul meu sau al tau..." dacă tu ai putea să te dai jos de la volan, şi să loveşti ca un psihopat, în cel mai laş şi ABUZIV mod posibil un bătrân de faţă cu nepoţica lui care trec mai greoi strada, pe ZEBRĂ, atunci nu meriţi atenţie. Eu l-aş fi privat atât de mâini, cât şi de picioare, limbă, ochi, nas, urechi... pe gagiul ăla de 22 de neuroni, şi l-aş fi condamnat la o viaţă de chinuri. Dacă nu-l lovea pe bătrân, NU murea. Ai măcar puţină consideraţie faţă de copil, care va ramâne marcat pe viaţă când va realiza la ce-a fost martor, dacă tot vrei să iei apărarea unui criminal.
Ai 6 ani, traversezi strada cu bunicul de mână, un puşti nervos începe să facă gălăgie că mergeţi prea încet, şi decide să coboare din maşină ca să vă dea o lecţie. Acesta începe să-i care pumni şi picioare bunicului tău, după care oboseşte şi pleacă. Câteva clipe mai târziu, puştanul se întoarce pe motiv că ia căzut brăţara de poponar de la mânuţă, şi-i mai trage câteva bunicului tău până când acesta nu mai mişcă. Descărcându-şi nervii şi calmându-se, agresorul se urcă în maşină, şi pleacă liniştit lăsându-te plângând cu bunicul inconstient alături. Acum, dacă ai fi văzut scena asta la televizor, ai mai fi plâns?! Ai fi avut vreun sentiment de neputinţă?! Te-ai fi simţit în pericol?! Ai fi simţit cât de greu este să protejezi pe cineva, dacă tu ai nevoie de protecţie?! La vârsta care pari s-o ai, poţi face aşa gafă să spui că violenţa televizată este mai intensă decât cea la care eşti parte fizică?! Nu-mi vine să cred!
"Copilul acela nu ramine marcat cu nimic."
"Copilul nu a vazut o crima ci o bataie."
Îmi vine să râd când văd atâta imaturitate. Eşti ca o poantă neagră, cu tot respectul o spun. Înţeleg că n-ai luat parte în viaţa ta la asemenea scene, ceea ce mă bucură, dar nu te mai înfoi atâta pe un subiect la care nu ai competenţă, din nicio perspectivă, aparent.
Este un abuz, faptul că bătrânul a murit după o bătaie primită, şi agresorul e cercetat în libertate. Nu-i normal ca oamenii sa fie revoltaţi, să ceară dreptate?! Ce exemplu e ăsta pentru. societate?! Putem să bătem pe oricine pe zebră chiar, pănă-n punctul morţii, şi dacă "a murit in alta parte, din alte cauze" scăpăm liberi?! Tu chiar ai raţiune, sau te lauzi cu una?! Fără supărare.
Partial raspunsul tau e corect, dar ai fost nitel cam direct/a. Oricum ideea ca noi nici cultura strazii nu o avem, dapai sa ne mai consideram si europeni sau altceva... cred ca romania este tara unde se foloseste cel mai mult claxonul din intreaga europa, cel putin, iar, pietonii sunt de speriat. Am stat o perioada in Belgia/Olanda iar acolo in toata perioada aia nu am auzit nici un claxon, de ce? Ei nu au claxon? Nu se grabesc? Nu stau in trafic? Doar ca noua ne sare mustarul prea repede si nu e normal
N-am spus ca EU sau TU, miine vei bate pe cineva in trafic. Am spus ca miine este posibil ca si noi sa fim judecati la tv sau in sedinte publice, ca in anii 50, pentru te miri ce fapta, adevarata sau nu iar. Din discutia asta iese cazul soferului si ramine ideea de " judecata publica "! Asta este periculosa si inseamna distrugerea societatii.
Cit despre faptul de a fi eu influentabil sau nu ...hilar. Ca orice om am " impulsuri " dar primeaza judecata! Dupa cum se vede, cind mi-am dat seama ca fac jocul acelor " comisari sovietici " mi-am reanalizat pozitia.
Ce spui tu, OTONIS ...se pare ca tu esti influentabil si nu vrei sa vezi lucrurile asa cum sint ci cum ti le prezinta ei.
Copilul acela nu ramine marcat cu nimic. Ce vede el la tv in filme si desene animate este peste bataia vazuta in strada. Practic acel copil n-a vazut decit niste palme si pumni. La tv, chiar si in desene animate, vede crime in toata regula. Eu zic ca nu va fi marcat ci doar se folosesc de el si nejudecata fireasca virstei, pentru a dramatiza cazul. Copilul nu a vazut o crima ci o bataie.
Soferul respectiv, batausul, trebuie judecat pentru ce a facut, nu pentru ce presupunem noi ca a facut ( o mare mica diferenta!) si judecat pe baza legilor de judecatori si nu de " oamenii muncii " in sedinte de partid, asa cum se intimpla acum.
Viu sau mort fiecare are dreptul la o justitie corecta, facuta de oamenii legii si fara influente exterioare. In caz contrar, bun venit in anii 50... si TRAIASCA STALIN si poporul rus!
Margo @/ si tu emiti judecati fara substanta? Unde vezi tu ca eu ma las influentat, de ce ti se pare tie tie ca eu nu judec cu capul meu? Prima informatie primita a fost ca tipul l-a omorit in bataie pe acel tataie, in strada. Deci un caz de crima. Apoi a venit informatia ca doar l-a batut si a murit in alta parte, din alte cauze... Deci eu judec si nu iau ad-literam ce spun altii si nici nu merg pe concluziile altora. Dovada ca multi il vad vinovat bun de impuscat, eu cer ca legea sa-si poata face treaba fara sa fie influentata de " masele populare ".
Daca felul in care gindesc eu este gresit si al vostru bun, ne meritam soarta.
Repet, nu va doresc, indiferent de speta, sa ajungeti sa fiti judecati de popor la tv.
Fara suparare. Aveti parerea dvs. Asa cum am mai spus nu facem noi scenarii cu ce a vazut copilul, ce simte sau daca simte. Nu noi judecam daca acel individ trebuie sa fie cercetat in libertate sau nu. Tocmai acest lucru ar dovedi maturitate si normalitate, sa lasam justitia si pe cei pusi sa faca dreptate iar noi sa ne vedem de treaba.
Acum drept enervare maxima, stiti cum trebuie se traverseze strada? stiti dvs ca " bunicul " n-a zis nimic, nu l-a provocat sau nu a dat in masina? Sint intrebari care isi vor gasi raspunsul la proces.
Si pentru ultima oara, repet, nu-mi place acest tip de justitie a strazii.
Multi vorbeau de comunism si represiuni, eu va spun ca pe acest tip de judecata, a strazii, a oamenilor muncii revoltati, in perioada stalinista multi au infundat puscariile, multi au fost deportati sau trimisi la munca fortata. Nevinovati sau pusi sa plateasca pentru o fapta minora, pedepse uriase mergind pina la pedeapsa capitala.
Va mai spun atit! sa va fereasca Dumnezeu sa aveti parte de o asemenea justitie!