| Mihai87 a întrebat:

Somnul in mijlocul zilei e sanatos? Am auzit ca nu e recomandat, te poti trezi cu dureri de cap!

6 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Depinde si cat de mult dormi.
Somnul poate fi o experienta diversa.
Exista notiuni de somn polifazic sau bifazic.
Fiecare isi programeaza un program de somn care sa completeze cat mai avantajos responsabilitatile sociale pe care le are.
Foarte important este sa fim atenti la durata somnului.
Somnul se imparte in cicluri, fiecare dureaza 1 ora si 30 de minute.
Pentru a ne odihni propriu-zis e nevoie de minim 3 ore de somn.
Pentru a nu ne trezi cu dificultate si cu dureri de cap e important sa nu ne trezim in mijlocul vreunui ciclu de somn.
In ce priveste somnul de pranz, important e sa te hotarasti daca vrei sa fie somn de-a binelea, caz in care aloci 1 ora si jumatate, plus 10-15 minute pentru a adormi si setezi o alarma.
Sau altfel, daca vrei doar sa tragi un pui mic de somn, ideal ar fi sa nu depasesti 30 de minute de somn. Altfel, vei fi mai obosit initial si va dura 1 ora pana sa fie o experienta placuta pentru odihna ta.

Daca vrei sa studiezi mai multe despre asta, Steve Pavlina este un tip care experimenteaza ceea ce,, predica''.
Iti las aici un link la blog-ul lui, cu recomandarea de a studia si alte subiecte, nu doar somnul. Stie ce vorbeste.

http://www.stevepavlina.com/blog/category/sleep/

Deasemenea, mai poti accesa pentru a te lamuri : http://mayhem.ro/cum-obtii-un-somn-de-calitate

| Liviu a răspuns:

E na, cine ti-a mai spus si asta laughing) Eu dormeam si acasa, si la munca, e ok sa dormi.Imi place sa dorm, ca veni vorba ma duc amu la culcare ca e 2:22 am straight face Si cu intrebarea ta... Mos ene se pare ca... intra in 'tura' acum

| Seepty a răspuns:

E cam bun un somn in timpul zillei pentru ca te vei simti mai bine si mai odihnit.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Fiecare functie a organismului uman se odihneste intre anumite ore, anume 23.00 - 05.00, adica 6 ore. Mai raman inca 2 ore de retribuit cum doresti tu in cadrul unei zile, caci trebuie sa dormi minim 8 ore pe zi.
Daca respecti acele ore, nu ai probleme cu durerile de cap.

| Madayna a răspuns:

Da e sanatos sa te odihnesti macar 60 minute in timpul zilei.

| Cσcσ a răspuns:

Eu dorm mai mereu si nu m-am trezit niciodata cu dureri de cap laughing big grin
Pa!

Întrebări similare