Daca doua persoane deseneaza același obiect, unul poate fi mai frumos executat decât celalalt. Cel care a desenat obiectul respectiv mai frumos este o persoană mai creativa in contrast cu același obiect desenat de cealaltă persoana.
Anisoara, ce ai exemplificat tu se cheama deprindere sau talent, nu creativitate. Aia vine din interior, si nu se manifesta la concursuri: "Hei! Voi doi! Desenati o masa! Tu X, ai desenat-o mai bine, bravo! Tu Y, iesi acasa! Doi!" :D
Asta:
https://www.youtube.com/watch?v=bOtKKtfY3WU
e talentata.
Creativi, au fost Enescu si Verona.
E ok acum?
Enescu a fost creativ in muzica in contrast cu altii mai puțin talentați.
Damn...
Se pare ca nu mai dau randament in limba romana.
Era vorba de exemplul meu. Tipa din video e talentata, nefiind creativa, creativi, au fost Adrian Enescu, (NU George!), si Dan Verona.
Scrie in clip...
Daca tu, de la care am pretentii nu ai inteles, ce sa mai spun de cel care a pus intrebarea?
Sa o lasam asa, ai dreptate. Talentul, e "totuna" cu creativitatea.
Eu nu pot viziona si nici audia nimic pentru ca telefonul meu nu e performant. Calculator nu am. Doar pot scrie si citi.
Lipsa de un anumit lucru, a singurului lucru care exista, respectiv nu exista.
Lumina si lipsa ei.
Cel putin asa vad eu lucrurile in ceea ce priveste acest contrast.
Spiritul vad ca se odihneste cam mult, la fel si creativitatea aia, din moment ce arta si entertainment-ul au ajuns din ce in ce mai bizare.
Muzica e din ce in ce mai de rahat, iar "arta" inseamna acum tatuaje, graffiti si anime, adica primul fel de arta proasta, secventiala, folosita de om acum vreo 35.000 de ani prin Altamira si Lascaux, daca iti suna cunoscut.
Mai da si tu din alea 1001 cai catre creativitate, ca ne ducem in cap cu arta de acum.
"Contrastul" de care vorbesti cred ca este gresit interpretat.
Creativitatea fiind ca si constiinta sau sufletul, o forta nemasurabila, nu apare la testele iq, si nu functioneaza mereu cu liniste si odihna, as spune din contra, cu stimulente si socuri. Nu prea e nimeni inventiv dupa somn, ci cand e hiperactiv.
Hiper Xmas.
Interesant, n-am gasit cartea de care zici...
Probabil e vorba despre capacitatea omului de a crea, o resursa epuizabila, regenerabila cu odihna. Acuma... odihna pentru spirit pot fi multe, nu stiu la ce s-a gandit cel ce a scris-o.