| mikko a întrebat:

Spuneți-mi cu, cuvintele voastre ce obiceiuri și tradiții românești avem de Crăciun.As vrea sa vad cum le vedeți voi și ce credeți despre ele.
Dar nu copiați de pe internet căci asa nu sunt cuvintele voastre. Funda pentru cel mai frumos și original răspuns + vot happy. Dar de revelion?

Răspuns Câştigător
| Barajag a răspuns:

Pentru mine, Craciunul alaturi de familie imi da o stare de bucurie in suflet, in acel moment nu ma mai gandesc la nimic, traiesc clipa.Imi place foarte mult ziua de 24 decembrie, atunci cand, toti copilasii colinda pe la casele oamenilor, cu fetele rosii de frig, cantand o colinda scurta ca aceastahee hee
"Foaie verde portocala
Noi suntem copii de scoala
Si-am plecat sa colindam
Pe la case sa uram"
Un obicei pe care nu l-am uitat este acela cand mamele noastre bucatarese fac cei mai buni cozonaci de casa, trudesc cu spor la sarmalute si alte bunataturi.Prima zi de Craciun se apropie cu pasi repezi, sub bradut ne asteapta cadouri, atmosfera din jur ne invaluie si ne transmite multa bucurie in suflete. Dupa trei zile minunate de sarbatoare, un alt obicei este "ingroparea anului"(imediat dupa Craciun, in noaptea de Anul Nou, eu obisnuiesc sa sparg un pahar pentru ca, anul ce va veni sa fie mai bogatbig grinStiu ca, in Transilvania sunt foarte multe obiceiuri, nu stiu si nu voi cauta pe Google, deci sunt cumintebig grin
O seara frumoasa sa ai!