Pai sa enumeram cateva: 1. am niste batranici singure in bloc. De cate ori le vad pe strada venind cu plase de cumparaturi sau carand bidoanele de apa de la pompa, daca eu nu am bagaje multe le duc si lor greutatile pana in fata usii apartamentului lor. 2.Vin la noi pe strada niste fetite de tigani. Saracute, frumusele insa foarte curate si respectuoase. Daca vin de la cumparaturi si am ceva in plasa: ceva dulce sau fructe, le chem sa-si ia si ele ceea ce le place. 3.Am avut o amica care a trecut print-o perioada etxrem de dificila in casnicia ei. Am ascultat-o ori de cate ori m-a sunat, m-am rugat lui D-ZEU pentru ea si din cand in cand ii trimiteam mesaje de incurajare pe telefon. 4.Era o perioada cand in fata unui magazin din zona statea o mama cu un copil mic. Caldura, ger, copilul ala era mereu pe strada. Pe langa mila fata de cel mic folosit cu nerusinare, mi-a venit sa o iau pe mama la bataie. Decat sa fumeze, sa bea si sa cerseasca mai bine isi cauta un loc de munca. Insa m-am gandit la copil. Intotdeauna ii cumparam cate ceva de mancare. Niciodata bani! 5. Una din fostele mele profesoare universitare avea dureri mari de urechi. Venea la cursuri cu durerile alea cumplite. Mi-am luat inima in dinti ca si student, am sunat o amica de la ORL si m-am dus dimineata cu profesoara la medic. (Ea avea un orar aglomerat si de aceea nu se ducea). Problema s-a rezolva si profesoara m-a imbratisat cu lacrimi in ochi. Ma gandeam cat de mult pot suferi femeile in tacere. 6. Aveam o colega de grupa la facultate care intr-o zi avea o groaza de bagaje dupa ea. Desi locuia in cealalta parte de oras, m-am oferit sa o ajut sa-si duca bagajele pana acasa. Fara nici un substrat, pentru ca nu imi placea de ea deloc ca si om. Avea un caracter infect! In fine. Nu sunt chestii de anvergura si nici rasunatoare. Insa incerc sa fac ceea ce pot, atunci cand pot. Chiar daca uneori imi primesc suturi in posterior (s-a intamplat asta chiar de la beneficiari), ma simt eu implinit de ceea am facut deoarece am facut din inima acel mic lucru. Na, ca m-am laudat acum singur!