Stiti care au fost cei mai "prolifici tati" din istoria omenirii?

Stiti care au fost cei mai "prolifici tati" din istoria omenirii?

Stiati cine este barbatul care detine recordul “celor mai multi copii recunoscuti oficial”? Stiati ca, potrivit unor surse istorice, intemeietorul Tarii Romanesti este urmasul unuia dintre cei mai “prolifici tati” din istoria omenirii? Dar ca, in urma cu doar trei sute de ani aruncarea prin aer a unor vulpi vii era considerate o proba sportive? Ei bine…

1. Ismail Ibn Sharif: 1042 de copii. Una dintre cele mai importante figuri ale istoriei marocane, sultanul Ismail Ibn Sharif nu s-a facut remarcat doar prin consolidarea independetei Marocului, ci si prin numarul mare de copii: sultanul a avut oficial 1042 de copii cu multiplele sale sotii si concubine (un harem format din 500 de femei). In anul 1703, Ibn Sharif  avea 867 de copii (525 de fii si 342 de fiice), iar in anul 1721 i s-a nascut cel de-al 700-lea fiu. Este considerat barbatul cu cei mai multi copii oficiali din intreaga istorie a umanitatii. Un calcul simplu arata ca, in fiecare an din cei 55 de ani de domnie (1672 – 1727), sultanul a devenit tata de aproape 19 ori. Cei mai multi copii au fost nascuti de una dintre sotiile sale, Shuya: 27 de nasteri - 16 perechi de gemeni, sapte nasteri de tripleti si patru nasteri de cvadrupli.

2. Genghis Khan: intre 700 si 1000 de copii. Genghis Khan, fondatorul Imperiului Mongol, a avut un numar impresionant de copii: patru oficiali si intre 700 si 1.000 de copii neoficiali. Fapt care a complicat destul de mult istoria de vreme ce imparatul a lasat cu limba de moarte ca si copiii sai din flori au dreptul de a pretinde succesiunea la tron. Astazi, potrivit estimarilor, ar exista doar in Asia peste 16 milioane de descendeti ai sai. Ba chiar mai mult: potrivit unor surse, chiar Basarab I, intemeietorul Tarii Romanesti ar fi unul dintre urmasii lui Genghis Khan.

3. Augustus al II-lea, cel Puternic: 383 de copii. Augustus al II-lea, fost imparat al Poloniei si mare duce al Lituanei, a ramas in istorie ca un patron al artelor si arhitecturii. Porecla de “cel Puternic” vine tocmai de la forta sa fizica neobisnuita pe care acesta si-o etala de fiecare data cand avea ocazia, rupand potcoave cu mainile goale sau aruncand vulpi vii pe distante foarte mari (da, chiar daca nu va vine sa credeti, aruncarea vulpilor vii era un “sport” foarte popular in Europa secolelor XVII și XVII). Desi a avut un singur urmas legitim, Augustus al II-lea a avut, potrivit marturiilor istorice, cel putin alti 382 de copii. Fapt care, in incurcata “lume mondena” de atunci, l-a aruncat pe imparat in cel putin o relatie incestuoasa.

Poti citi despre alti tati prolifici, inclusiv unul din zilele noastre, pe WebCultura.ro.

4 răspunsuri:
| Lightning1997 a răspuns:

Multumesc pentru informatii, sunt interesante.

| XDarkAngel a răspuns:

La început nu mi-a venit să cred, dar e destul de interesant laughing

Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce n-am priceput eu este "...chiar daca nu va vine sa credeti, aruncarea vulpilor vii era un sport foarte popular in Europa secolelor XVII și XVII" laughing Daca tot ne-ati pomenit de Augustus asta, m-am uitat si eu pe Goagăl sa ma lamuresc. Deci era vorba de sfirsitul secolului XVII, inceputul secolului XVIII. Nu mai bulversati clopoteii, ca sint ei destul de aiuriti. Verifica cineva postarile astea destepte? Intrebare retotica, nici robotelul ala agramat nu-l verifica nimeni.